Partizan uzvraća udarac!

Sport je stvar koja razvija ljudsko telo i u kome često ljudi vole da kažu da se tu uvek dešava najveća pobeda nad nepravdom. Nažalost, često se dešavaju i nemile scene, kao što su tuča, psovke kako sa tribina, tako i od samih aktera na terenu, što bismo rekli da je uobičajen folklor na terenima širom bivše Jugoslavije. Još kada na to dodate da je ulog pehar šampiona države ili Kup, onda su varnice neminovne, a pogotovo u sportu kakav je rukomet.

Navijači su u nedelju imali šta da vide u Slanoj bari: tenzičnu atmosferu na tribinama i još veću na samom terenu. Vojvodina je otvorila meč sa vođstvom od 3:0, ali Partizan je kasnije izjednačio na 5:5. Onda je domaćin napravio seriju od 6:1, nakon čega je došlo do incidenta koji je bacio mrlju na ovu utakmicu - tuča. Vuk Lazović je napravio faul nad tuniskim internacionalcem Aziz Aidijem, a dok je ovaj drugi ležao, reprezentativac Crne Gore mu je nešto rekao, što je izazvalo haos. Pored udaraca, bilo je i guranja, a na teren su uleteli svi, kako sa klupe crno-belih, tako i sa crveno-belih.

Epilog svega je da je Vuk Lazović dobio crveni karton zbog grubog prekršaja, dok su krilo Partizana Boris Radivojević i levi bek Vojvodine Gregor Ocvirk dobili karton plave boje, što znači da treneri ne mogu da računaju na njihove usluge danas. Takođe, isključenja su dobili trener domaćih Boris Rojević i pomoćnik Krželja, Petar Žujović. Meč je nastavljen, a do kraja prvog dela igre, Vojvodina je zadržala vođstvo od "plus sedam" nakon produžetka meča.

Verovatno bi svi oni kojima su crno-bele boje pri srcu dali sve da saznaju šta je Darijo Krželj rekao svojim pulenima na poluvremenu, jer je na teren izašao sasvim drugačiji Partizan! Nakon pet minuta igre, Vojvodina je i dalje održavala visoku prednost, ali onda su Beograđani vezali četiri gola, prekinuta sa dva gola domaćina. U 53. minutu rezultat je bio 25:20 u korist Vojvodine golom Marka Vasića, i mnogi su mislili da je pobednik već rešen. Međutim, mladi igrači gostujućeg tima su odigrali kao da imaju veliko iskustvo. Uspešno su izborili poslednji napad u poslednjim trenucima meča i doveli rezultat na 26:25, s obzirom da su "Lale" odlučile da zadržavaju vreme umesto da šutiraju na gol protivnika. Mladen Šotić je pokušao postići gol sa krila, ali je bio fauliran, što je značilo da je Kojadinović imao sudbinu u svojim rukama - i odveo je svoj tim u produžetke.

U nastavku od dva po pet minuta, Krželjovi izabranici nisu imali svežinu i snagu, pa je na kraju iskusnija ekipa dobila prvu utakmicu i približila se na korak od desete vezane titule šampiona Srbije, a ukupno jedanaeste u istoriji kluba. Moramo napomenuti da su sudije Marko Boričić i Dejan Marković donosili očajne odluke, koje su dovele do nereda na terenu.

Partizan nije uspeo da savlada Novosađane od 21. septembra 2016. godine, kada je rezultat bio 27:26 na Banjici. Stoga je vaše prisustvo, da ne pominjemo, izuzetno potrebno.

 

Sudijski par na ovom meču činiće Marko Sekulić i Vladimir Jovanović. Početak utakmice zakazan je za 18:00, ulaznica je 250 dinara, a za one koji ne mogu prisustvovati meču, biće obezbeđen direktan prenos na RTS 2.

KOMENTARIŠI

Trenutno nema komentara za ovu vest.

SLIČNE VESTI