Hoće li sledeće sezone biti više navijača na Banjici?

Regularni deo ARKUS lige je završen, a sada sledi pravo uzbuđenje – borba za šampionsku titulu! Partizan će odmeriti snage protiv Metaloplastike, dok Vojvodina ide na megdan Dinamu iz Pančeva.

Verovatno najveća svrha sporta, osim da razvije ljudsko telo, jeste da privlači pažnju naroda – kako bi mladi počeli da treniraju, tako i onih starijih da im pruže podršku sa tribina. Nažalost, slika gledališta na utakmicama u Srbiji, kada je rukomet u pitanju, sem u pojedinim gradovima, nije baš lepa, između ostalog kao i u skoro svim sportovima.

Tu ubrajamo i utakmice koje je Partizan kao domaćin igrao na Banjici. Prema zvaničnim podacima, ove sezone tokom regularnog dela takmičenja bilo je 5200 gledalaca, što bi, kada bismo podelili sa brojem odigranih utakmica (trinaest), dovelo do prosečnog broja od četiri stotine navijača po utakmici, što i nije za neku pohvalu.

Klub sa crno-belom kombinacijom boja je šesti po broju gledanosti, dok je šabačka Metaloplastika daleko prva sa prosekom od nešto više od 900 gledalaca po utakmici. Porazno je što postoji razlika od preko dve hiljade i trista gledalaca ukupno između beogradskog kluba i Jugovića iz Kaća, koji se nalazi jedno mesto iznad po tom parametru.

Najviše navijača je privukao "Večiti derbi", koji se igrao posle tri godine, sa prisustvom od 1300 gledalaca. Tri stotine manje bilo je na utakmici kada je aktuelni šampion Vojvodina bila na suprotnoj strani, dok je utakmicu protiv Metaloplastike pratilo 600 ljudi. Očekivano, najmanje je bilo na utakmicama protiv "manje atraktivnih" protivnika. Definitivno najlep[i prizor na tribinama je bio na utakmici u SEHA ligi protiv skopskog Vardara, kada su obe tribine bile prepune, uz prisustvo gostujućih navijača.

Ako izuzmemo tradicionalan izgovor da je cena karata problem, što je pritom smešno, većina utakmica je odigrana sa besplatnim ulazom, posebno protiv timova koji nemaju velike ambicije. Takođe, termini su bili odgovarajući za posetu Sportskom centru Voždovac i praćenje utakmica, ali...

Rezultatski jesu donekle ispunili ciljeve Nikola Zečević i drugari, ali nažalost su razočarali  navijači - brojem poseta utakmica. Nekada je hala bila bukvalno prazna, što je šamar za svakog sportistu koji igra pred takvim ambijentom. Zato od sledeće sezone očekujemo da budete prisutni u što većem broju na Banjici, jer sigurno će svaki igrač koji nosi crno-beli dres pružati svoj maksimum uz takvu podršku.

KOMENTARIŠI

Trenutno nema komentara za ovu vest.

SLIČNE VESTI