UFC 286: Trilogija Edvarda i Usmana u Londonu

Dve nedelje nakon što smo dobili nove šampione u teškoj kategoriji kod muškaraca i lake kod dama, danas imamo borbu u kojoj ćemo dobiti starog ili staro-novog prvaka veltera. London je ponovo glavni centar zbivanja nekih borbi koje organizuje UFC na tlu Starog kontinenta, prvi put od prošlog jula kada su bili domaćini borbe koje su predvodili Blejds i Aspinal. Ovo će biti i prvi pay-per-view koji se održava u glavnom gradu Ujedinjenog Kraljevstva još od oktobra 2010. Dobra vest je datermini odgovaraju i publici u Evropi da pogledaju glavne borbe, kao i našeg Dušana Todorovića. Main card bi trebalo početi oko 22 h.

LEON EDVARDS – KAMARU USMAN 3

Prvi duel u decembru 2015. godine, dominantnim izdanjem, pripao je Nigerijcu zahvaljujući sudijskoj odluci. Momak rođen na Jamajci koji se bori pod zastavom Engleske morao je čekati sve do prošle godine na revanš i ono što skoro svi borci priželjkuju - titulu. I u njoj je dominantan bio Usman i kada su gotovo svi videli još jedan pojas u vlasništvu Nigerian Nightmare-a, dogodio se trenutak koji je iznenadio sve ljubitelje borilačkih veština. Edvards je u poslednjoj, petoj rundi uputio precizan i snažan high kick koji je poslao protivnika u mirne snove.

Kamaru je do sada u karijeri osvojio titulu u velter kategoriji šest puta, ali je osim od današnjeg protivnika poraz doživeo i u drugoj borbi na početku karijere. Sa druge strane, Edvards ima dva poraza, doduše jedan diskvalifikacijom. Osim od Kamarua, u UFC-u bolji od njega bio je Klaudio Silva. Obojica su pobede ostvarivali po deset puta odlukom sudija, dok je Nigerijac devet puta pobedio nokautom, a Englez tri puta. Leon vodi u pobedama submission-om sa tri prema jedan.

Prognoza: Kamaru je bio dominantan u obe borbe, sve dok nije primio onaj udarac, Edvards sa druge strane nastupa pred domaćom publikom. Nigerijac je više motivisaniji da pobedi Edvardsa i vrati se na tron, pa do pobede će stići nakon što će izdominirati u tri do četiri runde.

DŽASTIN GEJDŽI – RAFAEL FIZIEV

Azerbejdžanac je nakon uvodnog poraza u UFC-u, ujedno i prvog u karijeri, nanizao šest pobeda koje su ga na listi boraca u laku diviziju dovele do izazivača broj šest. Do sada ima dvanaest pobeda, od kojih su osam nokautom, jedna submission-om i tri odlukom. Velika imena koja je savladao su dos Anjos, Ridel, Bobby Grin i Renato Moikano. Boljeg protivnika od Džastina Gejdžija za dokazivanje da li je šampionski materijal nije mogao da dobije. Amerikanac je svih ovih godina pri vrhu lake divizije, ali nikako da dođe na tron iste, jer je izgubio u dve borbe za šampionski pojas. Najpre ga je "trianglom" uspavao Khabib, da bi ga prošle godine pobedio i Čarls Oliveira. Osim njih dvojice, jedini koji su ga pobedili su Poirier i Edi Alvarez. Na listi onih koje je pobedio su Tony Ferguson, Chandler, Kauboj Cerone, Barbosa... Nadimak Highlight opravdava činjenica da je nokautom pobedio devetnaest puta, samo jednom je uspeo da pobedi submission-om, dok su tri puta sudije dodelile njemu pobedu.

Prognoza: Desiće se pravi rat u oktagonu, a moje mišljenje je da će Gejdži pobediti nokautom u drugoj rundi.

MARVIN VETORI – ROMAN DOLIDZE

Gruzijac se kasnije počeo baviti profesionalno mešovitim borilačkim veštinama. Do sada je pretrpeo poraz jedino od Trevisa Gilsa, a pobedio je Džeka Hermansona, Fila Housa, Kajla Dauskas. Sedam puta je nokautirao protivnika, tri puta je pobedio submission-om, dok su mu sudije dodelile pobedu dva puta. Njegov mlađi protivnik ima daleko veće iskustvo i više borbi. Član organizacije koju vodi Dana White je od 2016. godine. Do sada je devet puta pobedio protivnika submission-om, dva puta nokautom, dok je sedam puta pobedio odlukom sudija. Na listi pobeđenih su Paulo Kosta, Kevin Holand, Džek Hermanson. Dok je dva puta bio pobeđen od Adesanje, a izgubio je i poslednju borbu od Roberta Vitakera.

Prognoza: Pobednik će biti poznat odlukom sudija.

KRISTIJAN LIROJ DANKAN – DUŠKO TODOROVIĆ

Nastup našeg borca bi trebao da počne oko 19:20. Njegov godinu dana mlađi protivnik debitovaće prvi put u najprestižnijem svetskom oktagonu kao neporažen. Do sada u karijeri ima sedam borbi, u kojima je zabeležio pobedu. Pet od njih dobio je tako što je nokautirao protivnika, a sve su se odigrale pod okriljem organizacije Cage Warriors. Duletu ovo će biti sedma borba u UFC-u. U UFC je stigao nakon pobede u Dana White Contender Series, a tri puta je pobedio nokautom, dok je dva puta izgubio na isti način i jednom odlukom sudija. Pre toga imao je niz od devet pobeda bez poraza.

Prognoza: Duško je dobio baš teškog protivnika, ali to ga neće sprečiti da dođe do pobedom nokautom u drugoj rundi.

KOMENTARIŠI

Trenutno nema komentara za ovu vest.

SLIČNE VESTI