Danas na meniju - EFES

Dobro jutro, dobar dan, danas igra Partizan. Današnji protivnik je ekipa Efesa, ekipa protiv koje je 16. decembra Partizan ostvario pobedu i od tada krenuo u seriju koja iznosi 11 trijumfa i 4 poraza.

Efes će danas, za razliku od duela iz Beograda, biti predvođen udarnom trojkom odnosno Vilom Klajburnom, Vasilijem Mićićem i Šejnom Larkinom. Njih trojica postižu zajedno 45.5 poena svoje ekipe (Klajburn 17, Mićić 16.1 i Larkin 12.4) što je nešto više od 55% ukupnog poenterskog učinka i imaju 12.3 uspešna dodavanja po meču (5.5 Mićić, 4.5 Larkin i 2.3 Klajburn). Pomoć im je šampion NBA lige sa Milvokijem iz 2021. Godine, kombo-bek Ilajdža Brajant koji doprinosi sa 7.8 poena i 4 skoka po meču. Rodrig Buboa, koji je povredu koju je zadobio u meču protiv Crvene Zvezde obnovio na utakmici sa Makabijem, propustio je duel protiv Reala pre dva dana i stoga najverovatnije neće igrati ni večeras.

Na krilnom-centru smenjuju se dvostruki šampion Evrope upravo sa Efesom, povratnik Kris Singlton i Amat Mbaje koji je sa 51.2% pogodaka van linije 6.75 najefikasniji šuter za 3 u ekipi. Na centru obitavaju tri igrača različitih karakteristika: defanzivni specijalac Brajant Danston; 221 cm visoki Tibor Plajs kojeg krasi respektabilan šut sa poludistance i koji može da potegne za tri i Ante Žižić, koji svoje poene ubira igrom iz pika ili sa niskog posta.

Biće ovo drugo uzastopno duplo kolo u dve nedelje koje Efes igra, jer su morali da odigraju zaostali meč protiv Reala u utorak. Efes će pokušati da pobedom ostane u borbi za top 8, a da li će umor imati ikakvu ulogu jer je i Partizan odigrao evroligašku utakmicu van Evrolige odnosno derbi, videćemo u 18:30.

KOMENTARIŠI

Trenutno nema komentara za ovu vest.

SLIČNE VESTI