Danas na lopati - Partizan u Splitu

Dobro jutro, dobar dan, danas igra Partizan. Pre manje od 48 sati Partizan je igrao protiv Albe u Beogradu, a sada se nalazi u Splitu gde će odigrati utakmicu protiv istoimene ekipe. Ekipa Splita se nalazi u nizu od tri uzastopne pobede, pokušaće da ostvare prvu pobedu u istoriji Aba lige nad Partizanom, trenutno imaju 15 poraza na isto toliko utakmica protiv crno-belih.

Sa pozicije plejmejkera “žute” predvodi Dominik Mavra koji beleži 16.2 poena i 6.7 tačnih dodavanja po meču a zamena mu je nekadašnji reprezentativac Hrvatske i igrač Barselone, Raptorsa, Baksa, Fenerbahčea, Panatinaikosa i još mnogih drugih ekipa Roko Leni Ukić. Na beku se nalazi najbolji poenter ekipe Šenon Šorter koji beleži 18.1 poen i uz to hvata 7.1 skok po meču. Ispomoć su mu mladi swingman Roko Gizdavčić i kombo bek Mate Kalajžić. Na krilu uglavnom počinje reprezentativac Hrvatske iz minulog FIBA prozora, Lovre Runjić. 

Na unutrašnjim pozicijama najviše minuta troše Luis Saliven koji doprinosi sa 13.2 poena po meču i Tajrel Nelson koji loptu provlači kroz obruč u poenterskoj vrednosti od 13.1 poen. Kao izmena najčešće je tu Josip Jukić sa povremenim minutima za mlade momke - Borisa Tišmu, Viktora Šarića i Marina Dubravčića.

Utakmica počinje u 18 sati.

KOMENTARIŠI

Trenutno nema komentara za ovu vest.

SLIČNE VESTI