Ispit odbrane u Podgorici

"Željko, Derbi?" Rekao bi neko, da ga ne spominjem.

Danas Partizan gostuje u Podgorici protiv ekipe Studentskog Centra čiji je sponzor Derby. 

Studente sa 17 poena i 5 asistencija predvodi nekadašnji plejUniverziteta u Akronu, rodnom gradu Lebrona Džejmsa, Loren Džekson. Zamena mu je crnogorski šuter Nikola Pavličević.

Na beku je legenda NCAA lige, do skoro rekord po broju pogođenih trojki u univerzitetskoj karijeri i još uvek jedan od dva rekordera po broju pogođenih trojki u sezoni - Flečer Megi, koji u proseku ubacuje 3 trojke iz 7 šuteva po utakmici(13.4 poena po meču). Sa 10 poena po meču pozicije 2 i 3 popunjava swingman Mario Drežnjak. Na poziciji niskog krila najčešće počinje Andrija Slavković, a menjaju ga već spomenuti Drežnjak i Zoran Vučeljić.

Na krilnom centru najveću produkciju ekipa Studentskog Centra dobija od nekadašnjeg igrača FMP-a Danila Tasića koji prosečno beleži 13.7 poena uz 5.4 skoka i 3.1 asistenciju po meču. Njega menja Emir Hadžibegović. Sa pozicije centra dejstvuju braća blizanci Tomislav i Zvonimir Ivišić,potpomognuti Vasilijem Baćovićem.

Studenti su na poslednje tri utakmice postigli 303 poena na timskom proseku od 40% za 3 i 59% za 2, tako da se nalaze u fantastičnoj formi pred Partizan, koji muku muči sa odbranom ove godine pa je kladioničarskim rečnikom rečeno očekivano da utakmica ode u debeo plus.

Utakmica počinje u 19:30.

KOMENTARIŠI

Trenutno nema komentara za ovu vest.

SLIČNE VESTI