Danas na meniju: Rode sa Aerodroma

Dobar dan, dobar dan, danas je ponedeljak i igra Partizan. Ne, nisu u pitanju pripreme u fudbalu, iako su i one počele a fudbaleri su juče remizirali sa ekipom Krajove u Turskoj. Danas je nešto drugo na tapetu - nastavlja se Aba liga. Protivnik je povratnik u društvo najboljih posle četiri sezone, Metalski Zavod Tito Skopje Aerodrom odnosno MZT iz Skoplja.

Ekipa MZT-a je do sada pretrpela najviše kadrovskih promena. U proteklih tri meseca klub su napustili Bili Rej Ajvi, Andrej Magdevski, Evan Maksvel, Samet Jigitoglu, Adem Mekić i trener Aleksandar Petrović - na njihovo mesto došli su Aleksandar Bursać, Dastin Ver, Keandre Kuk i Abdul-Malik Abu kao i trener Dragan Gagi Nikolić.

Četu Dragana Nikolića predvodi sa 13.8 poena i 4.9 skokova krilni-centar Strahinja Mićović, koji je sa 49.2% pogođenih trojki najbolji u ligi ako se uzme u obzir broj pokušaja (najmanje 50 puta), i ovim putem hvala Miroslavu Nađu na ovoj informaciji.

Na poziciji plejmejkera igraju Majkl Kefi koji prosečno postiže 12.2 poena uz 4.8 asistencija i od skoro novajlija u ekipi - Dastin Ver koji beleži 10.5 poena uz 5.8 tačnih dodavanja. Pozicije 2 i 3 drže swingmani - kapiten kojem je ovo jedanaesta sezona u ekipi Damjan Stojanovski i njegov uspešniji brat blizanac Vojdan. Takođe očekuje se i debi novog pojačanja, američkog beka Keandrea Kuka, koji je pre samo sedam dana postao član MZT-a.

Poziciju krilnog-centra, kao izmena gorepomenutom Mićoviću, igra bivši član FMP-a i Zadra - Aleksandar Bursać. Pored njega u sastavu je povremeno i Pandev, doduše ne Goran nego Dimitar. Na centru će debitovati još jedan novajlija - Abdul-Malik Abu, dok će mu zamena biti Bojan Krstevski.

Ekipa MZT-a trenutno ima samo dve pobede i dvanaest poraza i poslednja je na tabeli. Utakmica počinje u 18 sati.

KOMENTARIŠI

Trenutno nema komentara za ovu vest.

SLIČNE VESTI