Partizan u Tel Avivu

Dobar dan, dobar dan, duplo kolo ove nedelje a i obrće se krug štob rekli. Druga runda je pred nama, i prva utakmica u ovoj duploj nedelji biće protiv ekipe Makabija u Tel Avivu.

Makabi je u prvom delu sezone na svom parketu izgubio samo jednu utakmicu, dakle samo po sebi biće teško gostovanje. Ako na to dodamo da je Partizan najgori tj. po domaćine najbolji gost sa samo dve pobede jasno je da se šanse dodatno umanjuju. A sada malo o njima.

Osnova u napadu je ostala ista - dvojac Lorenco Braun i Vejd Boldvin četvrti su osovina, Braun je sa 17.6 poena i 6.5 asistencija najkorisniji igrač ekipe dok Boldvin beleži 14 poena i 4.2 asistencije. Treba doduše napomenuti da je Boldvin nedavno izašao iz povrede.

Zamena Braunu je Džejlen Adams koji je u Beogradu odigrao svega sedam minuta, a sada je na poslednjih pet utakmica svaki put bio na parketu više od 20. Ostatak spoljnje linije čine Ostin Holins, koji neobjašnjivo malo igra, i Džon DiBartolomeo. Na niskom krilu su Bonzi Kolson i Darun Hilijard koji je svoju najbolju utakmicu u sezoni odigrao baš protiv Partizana, sa povremenim minutima za Rafija Menkoa.

U odnosu na novembarski duel u Beogradu jedina promena je to da je Aleks Pojtres polomio šaku i po svemu sudeći završio sezonu, pa je tako Džarel Martin, koji je protiv Partizana odigrao svega tri minuta počeo da dobija više šanse i da igra sve bolje - prosek mu je 11 poena i 5 skokova na poslednjih pet mečeva. Zamena mu je izraelski reprezentativac Džejk Koen. Na centru obitavaju Džoš Nibo i Izraelac beloruske krvi Roman Sorkin.

Makabi je u prošlom kolu doživeo neprijatnih 33 razlike i nema sumnje da će želeti da ostvare prvu evroligašku pobedu u tekućoj godini. Sa druge. strane Partizan želi da nastavi svoj dobar niz od četiri uzastopne pobede, ipak tradicija kaže da je Partizan u sedam duela u Tel Avivu ostvario samo jednu pobedu, a to je bio onaj brejk u sezoni 09/10 kada je Partizan otišao na F4. Ali, znate kako kažu, tradicija je tu da bi se pokvarila.

Utakmica počinje u standardnom domaćem terminu za Makabi kući, dakle 20:05 tj. 21:05 po lokalnom vremenu.

KOMENTARIŠI

Trenutno nema komentara za ovu vest.

SLIČNE VESTI