UFC: 282: Povratak na tron Poljaka ili novi šampion iz Dagestana?!

Uskraćeni smo na ovoj priredbi, koja će biti predzadnja ove kalendarske godine, za sjajni revanš koji se trebao dogoditi između Jiria Prohačke i Glovera Tešeire zbog povrede Čeha. Videli smo da kada budete šampion morate da imate i manire gospodina - gest koji je pokazao već sada bivši šampion poluteške divizije je dobra lekcija svima ostalima kako se treba ponašati, za one neupućene istupio je pojas šampiona, ne želevši da drži u vlasništvu, dok se ne oporavi od porede ramena. Sa druge strane veteran iz Brazila nije hteo da se bori protiv jednog od dvojca koji će se večeras boriti za pojas, zbog toga što se nije pripremao za njihov stil borbe.

Rekli smo ova priredba doneće nam novog šampiona poluteške divizije, a i novog vladara sa „starog kontitnenta“. Mesto održavanja biće „T Mobile Arena“ u Las Vegasu, a glavne borbe biće održane u četiri sata ujutru po srednjoevropskom vremenu.

JAN BLAHOVIČ – MAGOMED ANKALAEV

Verovatno bi Rakić konačno večeras dočekao da se bori za pojas, da se nije povredio u prošloj borbi protiv Poljaka. Za to i mi i on moraćemo da sačekamo neko vreme. Trideset i devetogodišnjak prošle godine je izgubio naslov nakon poraza od Tešeire. Pre toga je pobedio Adesanju za stalnog i Dominika Rejesa za pojas privremenog šampona. Ovaj veteran i bivši šampion KSW-a na trideset i osam mečeva je pobedio dvadeset i devet puta, a poražen je devet puta, dok Rusa su svi eksperti mešovitih borilačkih veština videli kao idućeg šampiona. On za sada ima jedan poraz i to od Pola Krega na ulasku u organizaciju Dene Vajta. Za sada ima devet pobeda i to dve nad Kutelabom, Krilovim, Ozdemirom, Tijagom Santosom i Entonijem Smitom.

Prognoza: Želeo bih da osvoji titulu Blahovič u nadi da će se oporaviti Prohačka i da gledamo duel između njh dvojice. Pobeda odlukom sudija.

PADI PIMBET – DŽARED GORDON

Jedna od UFC „figura“ za koji mnogi kažu da ga Dena Vajt gura kako bi povećao prihod firme. Kontroverzni stajling propraćen činjenicom da često zna van trening kampa da poveća kilažu, ali da je do borbe, tačnije vaganja magično spusti na potrebnu cifru. Za sada ima „tri od tri“ u UFC-u, dva puta je pobedio submissionom, dok jednom nokautom. Sa druge strane njegov rival je deo ove organizacije pune pet godine i do sada ima šarenoliku karijeru, ostvario je sedam pobeda i četiri poraza u najprestižnijem oktagonu, a jedan od njih je i od Čarlsa Oliveire pre tri godine.

Prognoza: Jasno je ko dan da je ovo „zicer“ za Padija i da će ga pobediti isto kao što je pobedio poslednja dva puta.

DAREN TIL – DRISUS DU PLESIS

Momak koji je poznat kao najbolji drug Kamzata Čimaeva nema sreće sa povredama. Poslednju borbu je odradio prošle godine i na zadnjh pet ima samo jednu pobedu i to protiv Kelvina Gasteluma. Njegov protivnik koji je bivši šampion KSW-a, od 2020. je deo organizacije Dene Vajta i ima tri pobede u kojima je dva puta pobedio nokautom i u julu ove godine odlukom sudija.

Prognoza: U teškom kanalu je Til, a ovo mu je odlična šansa da pokaže da rad sa Kamzatom ga vodi na pravom putu, samim tim i tipujem pobedu odlukom sudija.

BRAJS MIČEL – ILIA TOPURIA

Jedva sam čekao borbu mog omiljenog „Redneka“ još onda kad je Edsona Barbozu maltretirao po oktagonu. Do sada je „Thug Nasty“ napravio niz od petnaest pobeda bez poraza i ovo je šansa da napreduje daleko u pero diviziji. Na drugoj strani biće još jedan neporaženi borac, tri godina mlađi momak koji je rođen u Nemačkoj, a ima gruzijsko-špansko poreklo. On do sada ima dvanaest pobeda od kojih tri vezane u UFC-u nokautima u prvoj i drugoj rundi.

Prognoza: Nažalost jedan će morati pretrpeti poraz, a ako Mičel preživi nalete Ilie, onda će do pobede i to odlukom sudija.

KOMENTARIŠI

Trenutno nema komentara za ovu vest.

SLIČNE VESTI