Zatvaranje drugog kruga

Dobrodošli dragi prijatelji i neprijatelji, došli smo do predzadnjeg dela grupne faze. Koliko je ovo prvenstvo nepredvidivo govori činjenica da je samo aktuelni šampion sveta – Francuska obezbedila prolaz dalje, samim tim i prekinula prokletstvo koje prati vladare sveta - da ispadaju u grupnu fazu još od onda kada su ispali Italijani, a to je bilo 2010. godine. Danas ćemo možda saznati još nekog putnika u nokaut fazu, a najveće šanse za to se daju Brazilcima. Utakmice se igraju u istom terminu, a odabrana ekipa naše redakcije je opet tipovala konačan rezultat i dala po koju reč o utakmicama.

Svima je jasno da damama treba da se daje prednost, pa smo šansu prva da iznese stavove dali Ines:

Kamerun - Srbija: “Shodno prošlom kolu, prednost dajem Srbiji. Ako budu igrali kao protiv Brazila 0:2.”

J.Koreja - Gana: 1:0

Brazil - Švajcarska: “Pretpostavljam golove s obje strane, ali prednost dajem Brazilu 4:2.”

Portugal-Urugvaj: 3:1

Dino se javio za reč odmah nakon nje:

Kamerun - Srbija 0:1: “Mitrović vraća Srbiju u igru.

Koreja - Gana 0:1: “Ne znam šta da napišem, biće sigurno dosadan fudbal.

Brazil - Svajcarska 3:0: “Kratko i jasno.

Portugal - Urugvaj 2:1: “Moj brat Cristiano nastavlja misiju i daje jedan gol.”

Miloš se odlučio da "gađa" dva remija.

Kamerun - Srbija: “2 mora biti kratko i jasno. 0:2 Pavlović i Vlahović strelci!”

Koreja - Gana: “Korejanci su favoriti, ali neka bude X, 0:0.”

Brazil - Švajcarska: “Brazil će ugaziti Švajcarce sa 3:0!”

Portugal - Urugvaj: “Portugal protiv Urugvaja još jedan X, po jedan gol u obe mreže.”

Kao i uvek, Nemanja nam daje opširne analize.

Kamerun - Srbija: “Srbija mora da pojuri što bolju gol razliku, 1:3 konačan rezultat.”

Koreja - Gana: “Mislim da su Korejci uigraniji i tu temeljim tvrdnju da će biti bolji od Gane za jedan gol, npr 1:0”

Brazil - Švajcarska: “Brazil pokazao najviše za sada u ovoj grupi, smeši im se još jedna pobeda, možda opet 2:0.”

Portugal - Urugvaj: Portugal je bolje počeo prvenstvo i rasterećenije će ući u ovaj meč. Ne verujem da Urugvaj može mnogo, ali neka bude da mogu do boda. 2:2.

Luka je bio malo skroman na rečima, pa nam je dao samo konačne rezultate:

Kamerun - Srbija 1:3

Koreja - Gana 0:2

Brazil - Švajcarska 1:1

Portugal - Urugvaj 1:1

Martin ima ove poglede:

Kamerun – Srbije: “Podbacili su “Orlovi” na otvaranju, a toga su svi svesni, samim tim i selector Piksi. Ovde tipujem da će Mitrović dati jedini i pobedonosni gol na utakmici!”

Koreja – Gana: “Son i ekipa su se držali dobro protiv favorizovanih Urugvajaca, tako da ovde tipujem 1:0 za Koreju.”

Brazil - Švajcarska: “Brazil je pokazao u prvom kolu ko je i šta je. Sa Nejmarom ili bez njega, pregaziće gospodu iz Švajcasrke sa 3:0.

Portugal – Urugvaj: “Kratko i jasno, ovde će biti bez pobednika, 1:1 na kraju!

Davor je redom tipovao ovako:

2

1

1

2

Najobimnije izlaganje ima Pjer:

Srbija - Kamerun 2:0 – “Nema više šta da se čeka, posle poraza od Brazila, teoretski Srbija može da ide i na bod protiv Kameruna, ali realno to je nikakva zaliha pred poslednje kolo. Kamerun ima ponekog dobrog pojedinca kao što je Čupo-Moting ili Karl Toko Ekambi, ali kao kolektiv ne deluju nikako. Sve je u timu "lavova" apsolutno neozbiljno.

Gana - R Koreja 1:1 – “Da sam kladioničar, kao što nisam, ovu utakmicu nikada ne bih odigrao. Ali, pošto se mora tipovati u ovoj anketi, onda neka bude nerešeno. Obe ekipe su prilično nestabilne. Južnokorejanci su disciplinovaniji, Gana mora da se otvori malo više pošto ima startni poraz od, ipak, jače Portugalije.”

Brazil - Švajcarska 1:0 – “Mogu Švajcarci opet da otkinu bod "kariokama", kao pre četiri godine, ali čini se da su oni sada slabiji, a Titeovi učenici moćniji. Pobeda Brazila je ovde najrealniji ishod.

Portugalija - Urugvaj 0:0 – “Pre koju godinu bi ovo bila poslastica. Sada je Urugvaj pogotovu u silaznoj putanji. Opet su im udarne igle veterani poput Luisa Suareza i Edisoan Kavanija. Plašim se da im Darvin NJunjez nije dostojan naslednik. S druge strane, Portugalija ima "u džepu" tri boda iz premijernog susreta sa Ganom tako da ne verujem da će "navigatori" tu previše rizikovati i jurišati na gol "urusa". Zato mi se čini da je po bod dosta i jednima i drugima.

Na kraju današno poglavlje zatvara Dušan:

Kamerun-Srbija: “Loše izdanje naših protiv Brazila ili smo mi imali previsoka očekivanja? U svakom slučaju pobeda protiv Kameruna je imperativ, kvalitet znamo da imamo a gledajući prvu utakmicu Kameruna i Švajcarske nameće se zaključak da su Afrikanci najslabija ekipa u grupi. 2-0 za Srbiju.

J. Koreja-Gana: “Ovde bukvalno ne znam šta bih tipovao, zato ću da lupim 1-1 jer eto, neka bude neka nerešeno a da ne bude bez golova.

Brazil-Švajcarska: “Gledajući naše protiv Karioka pomislio sam da su za 5 klasa iznad a o reprezentaciji Srbije imam visoko mišljenje po pitanju kvaliteta. Švajcarska je rutinski pobedila Kamerun ali kvalitetom nisu iznad nas tako da tipujem onako kako i nama odgovara 3-0 za Brazilce.

Portugal-Urugvaj: “Portugalci su demonstrirali napadačku silu ali i defanzivno jad i bedu. Urugvaj je tvrda ekipa, ali sa napadom koji je za respekt. 2-1 za Ronalda i ekipu.

KOMENTARIŠI

Trenutno nema komentara za ovu vest.

SLIČNE VESTI