Derbi, prvi čin

Dobar dan prijatelji, danas je nedelja i ništa. Sutra je ponedeljak, i sutra je verovatno najbitnija utakmica u takmičenju zvanom ABA liga, sutra je derbi. Mislim da je jasno ko je protivnik, ali ajde da ponovimo - protivnik je ekipa Crvene Zvezde.

Nakon turbulentnog početka sa mladim trenerom Vladimirom Jovanovićem, protivnik je doveo iskusnog crnogorskog stručnjaka Duška Ivanovića i proigrao, što se pokazalo u najjačem kontinentalnom takmičenju gde su vezali pobede nad Asvelom, Albom i Makabijem.

Motor ekipe Crvene zvezde je argentinski kombo-bek Luka Vildosa, koji prosečno beleži 14.3 poena (71.4% za 2, 50% za 3, 91.7% sa penala), 6.8 asistencija i 2.8 ukradenih po meču. Na poziciji 1 pored njega su još i zemljak i prezimenjak trenera Nikola Ivanović, koji igra izuzetno od kad je došla smena i Stefan Marković, koji nasuprot njemu od kad je došla smena trenera igra sve manje.

Na poziciji 2 nalazi se čovek lakog koraka, brzi i poletni igrač kojeg krasi odličan šut - Nemanja Nedović, koji je sa 15 poena u proseku najbolji strelac ekipe. Uz njega tu su i četiri swingmana: kapiten ekipe i defanzivni specijalac Branko Lazić; mladi i talentovani takođe primarno defanzivac Stefan Lazarević; odlični Ognjen Dobrić koji u ovoj sezoni igra debelo ispod svog standarda, no šut je varljiva kategorija možda baš proradi sutra; i nekadašnji igrač Burse, pitbull Džon Holand.

Na poziciji 4 igraju: Ben Bentil koji prosečno postiže 12 poena uz fantastičnih 42.9% za 3; mladi, perspektivni Filip Petrušev koji od promene trenera igra znatno bolje, šutira i pogađa više sa 3 i sa 5.4 skoka u proseku je najbolji skakač ekipe; i pomalo zaboravljeni takođe mladi i perspektivni Dalibor Ilić. Poziciju 5 pokrivaju uvek borbeni i inspirisani Luka Mitrović i Ognjen Kuzmić, zatim nekadašnji igrač Budućnosti Hasan Martin.

Utakmica u ponedeljak biće sudar stilova, Partizanov napad koji je jedan od najboljih čak i u Evroligi protiv po običaju tvrde, granitne odbrane Crvene Zvezde, opet jedne od najboljih u Evropi. Kako kaže ona floskula:

"offense wins games, defense wins championships",

sutra ćete imati priliku da vidite kako je i da li je ovo primenjivo u praksi.

Utakmica počinje u 20 sati.

KOMENTARIŠI

Trenutno nema komentara za ovu vest.

SLIČNE VESTI