Da li se zemlja srebra probudila?

Današnji dan biće vrlo zanimljiv, jer bi mogao da nam da odgovor da li Argentina ima šanse da ide u drugi krug ili će spakovati kofere, a i ostale tri utakmice biće zanimljive i daće odgovore na pitanje ko ide dalje.

U standardnom terminu od 11:00 dan otvaraju Tunis i Australija. Ovde baš vlada podeljeno mišljenje povodom krajnjeg ishoda, ali zanimljivo je niko ne vidi uslovnog člana azijske konfederacije kao pobednika. Čak po trojica u dva konačna ishoda imaju isto mišljenje za krajnji rezultat. Dino misli da će biti minimalna pobeda za Tunižane uz dodatak da to radi iz čistog osećaja, bez argumenata. „Ovde bukvalno sve može da se desi. Niko nije standardan. Ali, blagu prednost dajem "kamilama". kaže Pjer, a u ovoj grupi spada i Dušan: „Gledajući prvo kolo stekao sam utisak da je Tunis kvalitetniji, stoga 1-0 za njih“. Pored njih i Ines vidi pobedu selekcije sa severa Afrike, ali rezultatom 2:1. Davor misli da će biti 0-2 gola, dok nerešen rezultat bez golova vidi Miloš, a po jedan gol u mreže oba tima vide Luka, Nemanja koji kaže: „Stvarno pojma nemam, neka bude 1:1“ i Martin rečima: „Uh, ne znam šta da mislim, evo lupiću, biće 1:1“.

Druga utakmica danas na programu je između Poljske i Saudijske Arabije od 14:00. Zanimljivo, ni ovde niko ne misli da su Arapi osokoljeni pobedom nad „Gaučosima“ spremni da iznenade i Poljake. Sve što mogu da naprave je da izvuku remi, to misle Davor i Ines koja predviđa 2:2, Miloš koji priželjkuje netaknute mreže i NemanjaSaudijci su oduševili sve, ali su imali i dosta sreće, nadam se da mogu bar upola da ponove igru i protiv Poljaka i dođu do 1:1“, „E sad...Arabijci su došli kao autsajderi u grupi i odmah uzeli najveći skalp prvo kolo i napravili možda i najveće iznenađenje u istoriji Mundijala. Neka bude 1-1.“ – zatvara ovu grupicu Dušan. „Nema trika da Saudijci iznenade Poljake, biće 2:0, Levi leže slabiji protivnici“ bilo je sve što je rekao Martin. I Pjer misli da će rezultat biti isti: „Saudijska Arabija je pobedila Argentinu, zasluženo proslavila pobedu, kažu da je u zemlji tog dana bio neradni dan i to je to. Od Poljaka najzad očekujem da neku utakmicu na velikom takmičenju odigraju dobro. A redovni su učesnici SP-a i EP-a u poslednje vreme“. Pobedu od samo jedan gol vidi Dino: „Lewandowski sa penala.“ izjavio je kratko, a s njim se slaže i Luka.

Treći par čine možda i najatraktivnija utakmica večeri, svetski šampion Francuzi izlaze na megdan Dancima. Opet i ovde niko ne vidi da će biti „dvojka“, jedino se Pjer izdvaja od svih: „Eh, ne vole Francuzi kada ova jako potentna i fizički snažna ekipa skine papučicu sa gasa, ali upravo to očekujem. Danci moraju da idu na trijumf, ali ne mislim da će opet da pobede Francusku. Očekujem veliku taktičku borbu i nadmudrivanje selektora Didijea Dešampa i Kaspera Hjulmanda.“. Zlobnici bi rekli da su se Ines, Miloš, Dino i Dušan dogovarali oko konačnog rezultat, jer svi vide 3:1! Dino nam je rekao: „Rutinski zadatak za prvake.“, a Dule: „Danci iznenađujuće loši prvo kolo, zato ide kec na Francuze uz tačan rezultat 3-1.“. Luka misli da će biti 2:1, a to upravo potvrđuje i Nemanja rečima: „Francuska ulazi u ovaj meč sa boljom formom u odnosu na Dansku, mada smo u prošlosti videli Dance da umeju sa Francuzima. Biće zanimljivo videti šta je sve naučio Kasper Šmajhel igrajući u Ligi 1. Na kraju 2:1 za Francusku.“, Martin pak napominje: „Neigranje Benzeme biće veliki gubitak za „trikolore“, ali ipak Danska me toliko razočarala protiv Tunisa da mislim da će biti 2:0 za aktuelne vladare sveta!“. Davor je još jedna osoba koji vidi „jedinicu“ na kraju.

Dan broj sedam ne može biti bolje zatvoren od duela između ranjene Argentine i Meksika koji su zahvaljujući odličnom Očoi uzeli bod favorizovanim Poljacima. I ovde kao u prethodne tri utakmice niko ne vidi uslovne goste, Meksikance, kao pobednike, ali iznenađenje u vidu remija od 1:1 predviđaju Ines i Miloš. I ovde postoji grupa ljudi koja misli da će biti 2:2, tu su Luka, Dino koji kratko kaže: „Očekujem rat, dramu i pregršt kartona“ i Nemanja: „Argentina mora da se vadi, Meksiko je tu da joj to ne dozvoli. Možda 2:2 bude na kraju.“. Pobedu Maradoninih naslednika vidi Davor, Dušan kaže: „Vadilica za Argentinu ili pakovanje kofera, moraju da zapnu a kvalitetniji su od Meksika...2-0 za Gaučose.“, kišu golova vidi Pjer: „Ovo bi trebalo da bude mnogo žestok okršaj. Tradicija i individualni kvalitet je svakako na strani "gaučosa". Loš start im, međutim pravi pritisak. Meksikanci isto ne smeju mnogo da kalkulišu. Očekujem za nijansu bolje izdanje Argentinaca i njihovu pobedu.“.Kad se sad nisam šlogirao, nikad neću“ – podsetio je Martin na reči iz kultnog filma „Maratonci trče počasni krug“ i dodaje: “To su mislili svi Argentinci kada su im Arapi na brzinu uvalili dva komada, sada mislim da nisu toliko nonšalantni da opet izgube, ali im je odbrana bušna. I pored toga biće 2:1 za Mesija i ekipu!“

KOMENTARIŠI

Trenutno nema komentara za ovu vest.

SLIČNE VESTI