Okreće se kolo

Petak je veče sedam u meče, možda će večeras neka da se opeče, doduše ovde jedino ko može da bude opečen je neki tipster ako se zajeb…ovaj pogreši ishod utakmice. Kao što smo u naslovu rekli, okreće se kolo, ali ne sreće, već ono drugo kada svi dobijaju nove protivnike.

11:00 pauza za topli obrok, a tada bi trebao da počne prvi meč, grupa “B” i duel Irana i Velsa. Ines nam je prognozirala samo rezultat i to 2:1 za ostrvljane. Taj rezultat tipuje i Nemanja: “Mislim da će ovo biti još jedna u nizu dosadnih utakmica, ali i da Vels može da dobije poljuljane Irance. Recimo 2:1”. Najviše glasova je bilo da će biti 1:0, “Malo golova ali prednost dajem Velsu, da me neko pita i zašto ne bih znao da dam adekvatan odgovor. 1-0 za Velšane.” izjavio je Dušan, Martin je rekao: “Bejl će postići jedan gol, dovoljan za minimalnu pobedu, žao mi je Iranaca, ali posle domaćina, oni će sledeći pakovati kofere”, sa njima se složio i Miloš. Dino vidi najubedljiviju pobedu u prvom meču danas, “Iran je protiv Engleske nagovijestio da nema šta da traži u ovom društvu. Bale i ekipa ovo lagano rješavaj sa 2:0.”. Ima i onih koji misle da neće biti pobednika, takav je Pjer: “Ja ne mislim da je Iran katastrofalan nakon poraza od Engleza sa 6:2. Čak bih dao njima ulogu blagog favorita. Karlos Keiroš umeo je da iste ove igrače podigne u nekoliko navrata posle poraza. Nadam se da će da saniraju problem pred golom. Vels je pokazao borbenost i karakter u momentima kada su gubili od SAD.” – on predviđa 1:1, a s njim i Davor koji “gađa” čisti iks.

14:00 Svi smo mislima u svojim domovima, ali radon vreme nije završeno. U to vreme počinje odmeravanje snaga između domaćina i Senegala. Gotovo svi otpisuju domaćine i vide ih kao prvog putnika…u nepovrat. Jedna osoba se izdvaja od cele grupe, a to je Ines i ona misli da neće biti golova. Davor vidi dvojku, a zanimljivo skoro niko ne vidi način kako će Katar postići gol. “Slično kao i na otvaranju, domaćini nemaju nikakve šanse. Možda i najslabila ekipa na prvenstvu, 2:0.” bile su reči Dina, a na ovo potvrdu daje i Martin: “Da nisu domaćini valjda bi Mundijal videli nikad, nažalost ako u klupskom može, ovde ne može parama da se kupi ništa sem učešća. Senegalu nedostaje Mane, ali “umuvaće” dva gola, jer su znatno bolji od njihovih današnjih protivnika”. “Prvo kolo je pokazalo mnogo toga što se tiče Katara. Ne bih se previše zadržavao na njima. Senegal je nesretno izgubio od Holandije. NJihova publika hvali Aliju Sisea, selektora, i fudbalsku legendu te zemlje. Nadam se da će uspeti da stabilizuje ekipu pred novu utakmicu. 0:3.” rekao je Pjer, jedan gol više u mrežu domaćina misli da će biti Nemanja: Katar mora da pruži sve od sebe na domaćem terenu, a Senegal će pokušati da stigne gol razliku. 0:4 što da ne.” isto to očekuje i Dušan: “Katar mi je posle ovog prvog kola ekipa koja je najmanje pokazala na prvenstvu i očekujem da će ih Senegal pregaziti za 0-4. Nije mi ni Senegal neka spektakularno dobra ekipa ali za razliku od domaćina bar izgledaju kao da igraju profesionalni fudbal.”. Za kraj ide Miloš: “2 i 5 komada senegala iliti 0:5

17:00 svi smo već negde zaglavljeni u gradskoj gužvi, nervozno čekamo da dođemo sa posla, a id da gledamo “Lale” i Ekvador, jedine dve reprezentacije sa maksimalnim učinkom u prvom kolu. Ovde su svi išli na “zicer”,a najviše je bilo onih koji tipuju 2:1. “Kao i protiv Senegala, Holanđani će se mučiti, ali ipak uzeti tri boda.”- bile su reči Dina, slično misli i Dušan: “Ekvador je pokazao kvalitet u odnosu na Katar ali kao što već rekoh, Katar je užasan. Ovde očekujem pobedu Holandije ali ne i laku i neka bude 2-1.”, a tu negde je i Pjer: “Bez obzira na rutinski trijumf protiv Katara, ja ne vidim Ekvador kao neki mnogo kvalitetan tim. Holandija je spoj iskustva selektora Luja Van Gala i mladosti koja nadolazi. 2:1”. Miloš kaže da će biti 3:1, dok “minimalac” nam daje Nemanja:Holandija će imati velike muke da otključa Ekvadorce i njihov prepoznatljiv stil. Ekvador će pokušati iz prekida, ali ne vidim im tu realizaciju. 1:0 za Holandiju.”. “Ekvador je imao relativno lakog protivnika u prvom kolu, dok su se “lale” baš namučile da savladaju Senegal, pitanje šta bi bilo da nije onakav kiks imao Mendi. Ipak ovde razlika u kvalitetu je prevelika i jasno je ko će pobediti, a biće 2:0” ispričao nam je ovo Martin. Za kraj 3:2 nam daje Ines.

20:00 svi se spremaju za negde, sem onih kojima je fudbal u srcu, odložiće to za malo kasnije, dal za izlazak u gradu, neki film, a možda neki i za spavanje. Englezi i Sjedinjene Američke Države.

Ines hrabro tipuje pobedu “Jenkija” od 1:2, dok lucidan je i Miloš koji misli da će oba tima postići nula golova uz kratak dodatak: “nek crknu svi #šalamala”. I ovde ostali vide pobedu “Gordog Albiona” i imaju različita mišljenja oko krajnijeg ishoda. Sem Dina i Nemanje. “Engleska - SAD 3:1. Englezi su osokoljeni nakon rafalne paljbe protiv nejakog Irana, a i kvalitet je naravno nedvosmisleno na njihovoj strani. Rutinska pobjeda.” – reči su iskusnijeg gospodina, dok drugi je dodao “Engleskoj će definitivno odgovarati način na koji Sjedinjeni Amerikanci igraju. Moja prognoza je 3:1.”. Pre 12 godina Amerikanci su imali rezultat 1:1 sa Englezima u prvom kolu SP-a. Sada očekujem veliku borbu i pobedu favorita, ali ne ubedljivu. 1:0.” bilo je sve što izjavio Pjer. Dušan nam kaže: “Englezi pokazali kvalitet, Amerikanci i ne toliko tako da...3-0.”. Između njih dvoje je Martin koji smata da je veliki hendikep za ostrvljane to što je neizvesno da li će Hari Kejn igrati, ali da i bez njega imaju tim kojim mogu da savladaju Amerikance. Današnji dan tipovanja zatvara Davor koji predviđa “kec”.

KOMENTARIŠI

Trenutno nema komentara za ovu vest.

SLIČNE VESTI