Veliki četvrtak

Biće veliki, baš preveliki ovaj četvrtak, jer nam nosi debitantski nastup Srbije u Kataru. Protivnik je ni manje ni više prvi favorit za osvajanje „Boginje“, selekcija Brazila, petostruki vladar sveta, ali pre toga imamo još tri utakmice.

Prva je iz naše grupe, a igraju Švajcarska i Kamerun u 11:00. „Ne mislim da Švajcarci mogu da ponove uspeh od pre četiri godine i prođu grupu. S druge strane, u ovoj grupi Kamerun deluje najslabije i nekako anarhično na terenu, 3:1“ – upravo ovo je bila najviša tipovana pobeda od strane Pjera u moru šarenolikih. Po 1:0 su predvideli Nemanja uz „Verujem dosadna utakmica i 1:0 na kraju“ i Martin: „Mislim da će Švajvarci doći do „minimalaca“. Još jednu pobedu, ali Kamerunaca predvidi Ines, „S obzirom da je početak ovog prvenstva rezultirao pobjedama ekipa kojima nisam dala šansu ovdje ću reći 1:2 za Kamerun“. Ipak najviše preovlađuje mišljenje da će prvi meč na današnjem programu završiti bez pobednika. Dino poručuje sledeće: „Nekako mi ovo smrdi na dosadnu utakmicu i podjelu bodova.“ Isti rezultat, 1:1, vidi i Miloš, dok prazne mreže vidi Dušan: „Prvo kolo u našoj grupi i tipovaću onako kako i želim da bude, 0-0.“ i Luka. A i Davor nam poručuje da će biti „iks“.

Drugi par od 14:00 čime Urugvaj i Južna Koreja. Rezultat „1:1“ vidi Ines, dok Pjer isto predviđa nerešeno: „Teška utakmica za tipovanje. Urugvaj je daleko od one ekipe koja je 2010. godine u JAR-u zauzela čevrto mesto. I u kvalifikacijama su se mahom provlačili. Južnokorejanci imaju taj fanatizam i kolektivnu igru. Imaju i Sona koji je stvarno lik koji ume da pravi razliku na tetenu. Ipak, 0:0.“ Osim njih dvoje, Davor vidi pobedu azijske selekcije. Minimalnu pobedu Urugvaja vidi Miloš, Dušan, Nemanja i Martin kažu da će biti 2:1, prvi je izjavio sledeće: „Urusi su došli sa iskusnom ekipom i rekao bih da su favoriti u odnosu na Koreju pre svega zbog iskustva koje poseduju u ovakvim takmičenjima. 2-1 za Urugvaj.“, drugi: „Urugvaj je možda za nijansu bolji i iskusniji od Južne Koreje i recimo da će to biti dovoljno za 2:1“, dok treći: „Sona obožavam, jasno mi je da su i Urugvajci sa veteranima Kavanijem i Suarezom daleko od onog doba kada su harali, ali mislim da imaju dovoljno kvaliteta u odnosu na konkurente u ovoj grupi!“. Miloš misli da će minimalnu pobedu slaviti „plavi“, Dino ih vidi kao pobednike sa golom više u mreži protivnika: „Samo Son nije dovoljan, Urusi ovo rutinski rješavaju.“ Najdalje je otišao Luka i on kaže da će biti 3:0.

Kristijano Ronaldo i drugari danas startuju svoje putešestvije u Kataru, a protivnik biće im Gana, utakmica startuje u 18:00. Jedini koji vidi iznenađenje je Miloš i on pretpostavlja da će biti 1:2. 1:0 tipuje Luka, dok izdvaja se grupa koja misli da će biti 2:0 za „Selesao“. „Portugal je izraziti favorit u ovoj utakmici. Gana je skup odličnih pojedinaca, ali nisam siguran koliko to dobro funkcioniše, zato 2:0.“ reči su Nemanje,Mnogo se priča o Ronaldu i samo o Ronaldu, u redu, u ptianju je jedan od dva igrača decenije u svetskom fudbalu. Ali, ta priča opterećuje njega, a pogotovu ekipu. Gana mi se ne dopada. Dosta taktičke nediscipline i dosta lutanja u koncepciji. Zato mislim da će Portugalci dobro započeti ovu kampanju“ brifirao nam je Pjer, „Portugal kada se pogleda ekipa izgleda dobro ali je poznato da im je trener rak-rana. Mada ni on neće moći toliko da pokvari kvalitet koji poseduju u odnosu na Ganu koja je slabija nego na prethodnim takmičenjima. 2-0 za Portugalce.“ izjavio je Dušan, dok je Martin rekao: „Sa pola gasa Portugal će savladati Ganu, jer je ogromna razlika u kvalitetu. Veliki je fokus na Ronalda nakon svih skandala koji su oko njega ovih dana, ali to neće uzdrmati Portugalce“. Dino vidi isto dva razlike, ali uz gol više u obe mreže i poručio je kratko: „Moj brat Cristiano na osvetničkoj misiji!“, Ines je bila najzanimljivija: „4:0, Ronaldo će iskihati Mančester.“. Kec je tipovao i Davor.

Zatvaranje programa i konačno dugo čekan debi nastup Srbije. Naravno znate ko je protivnik i znate da je start utakmice zakazan za 20:00. Ovde se išlo u nekim slučajevima „srcem“, umesto razumom. To se videlo kod Miloša koji je rekao: „Biće 0:2, a strelci golova biće Mitar i Duća“. Pobedu Srbije uz jedan primljen gol vidi i Luka – on predviđa 1:2 kao krajan rezultat. Davor „juri“ duplu šansu – X2, dok nam je Dušan dao sledeću izjavu: „Očekujem da oba tima daju gol i da ih bude minimum 4. Da sam realan rekao bih 3-1 za Brazil ali pošto nisam neka bude 2-2. Mitar daje oba za nas a Nejmar...znamo šta Nejmar da radi.“. Naravno većina je onih koji misle da je Brazil favorit opravdano. Ines je predvidela najbrutalniji rezultat pobedu južnoamerikanaca– „Ili neće biti golova nikako ili će Brazil dobiti sa 5 razlike. Nek bude 5:0.”. Minimalno slavlje za današnjeg „domaćina“ vide Dino: „Mislim da će ovo biti jedna tvrda i ne baš atraktivna utakmica. Presudiće Vinicius.“ i Nemanja: „Trešće se gora, rodiće se miš. Glup gol i 1:0 za Karioke.“. „Teško da Srbija može da ugrozi Brazil, ali može da im da gol, ali kao pobednika vidim „Karioke“, dakle biće 2:1 za njih, nažalost“ – rekao je Martin. Na kraj današnje tipovanje zatvara Pjer: „Brazil jak i našppanovan, Srbija igra po ukusu publike. Goleada i pobeda Brazilaca koji su favoriti u ovoj grupi. Ne bih "karioke" baš proglašavoa unapred šampionom sveta, ali mislim da će se u ovoj grupi najviše pitati Titeova ekipa, 3:2 krajan rezultat

KOMENTARIŠI

Trenutno nema komentara za ovu vest.

SLIČNE VESTI