Dan broj tri

Prolazi još jedan utorak, sve ide, znam, moram biti jak…su reči iz pesme popularnog hrvatskog pevača Petra Graša, a nama ovaj utorak donosi zahuktavanje borbe i četiri utakmice dnevno, pa da vidimo kako se danas redakcija odlučila povod ishoda mečeva.

Saudijska Arabija - Argentina

Prva utakmica danas i na ovom šampionatu igraće se od 11:00, gotovo svi su otpisali i prežalili komšije organizatora ovog Mundijala. „Mislim da Saudijska Arabija nema nikakve šanse da da gol. Ja se veselim golovima Di Marije. 0:3“, rekla je naša draga Ines. Isti rezultat prognozira i Pjer: „Argentinu nikako ne pamtim po dobrom. Čak i kada su 2014. godine igrali finale SP-a u Brazilu, gotovo da ništa od lepe igre nisu pokazali. Opet imaju mnogo talenta u ekipi. Razlika u klasi je evidentna. Mislim da će ubedljivo pobediti Saudijsku Arabiju. sa 3:0“, kao i Nemanja: „Sudijska Arabija će biti solidarna sa komšijama iz Katara i Irana i biti ubedljivo nadigrana, očekujem dobru partiju Mesija.“

Šta reći? Messi i društvo su jedan od kandidata za osvajanje, Saudijci su topovsko meso. Rezultat? 0:6“ izjavio je Dino. Miloš je video drugačiji rezultat: „Saudijci protiv jednog od glavnih favorite, stvarno nemaju šta da traže, ali baš nikakve šanse nemaju. Za mene je fiks kola 2 ko vrata,Lautaro i Mesi strelci 0:4 tačan rezultat.” Drugačiji rezultat nam daje Dušan: “Mesijev poslednji Mundijal (valjda), jedino što nema osvojeno u karijeri i cenim da će dati sve od sebe da dogura što dalje, a Saudijci će biti prva "prepreka" koju će pregaziti. 0-5 za Argentince.” Isti rezultat vidi i Martin: “Još od prvog Mundijala navijam za Argentinu i Englesku. Baš mi je krivo što su 2014. izgubili finale nesrećno, ali šta da se radi, ne smemo da kažemo da “Panceri” nisu zalužili tu titulu. Kako god bilo, torpediraće Mesi i drugovi jadne Saudijce sa 6:0”. Luka je jedini predvideo da će Arapi dati gol uz tip “6:1”. Jedini koji je “gađao” konačni ishod bio je Davor i on je predvideo pobedu favorita današnjeg duela između ove dve reprezentacije.

Danska - Tunis

Drugi par startuje u 14:00. Jasno je kao dan da su i ovde svi videli pobedu evropske selekcije. Ines je povodom toga izjavila: “Danci s obzirom na sva dešavanja od prošlog nastupa na prvenstvu mogu puno da naprave. Nacija koja ima hladnu glavu i motiv za dalje. Protiv Tunisa 2:0”. Martin je prognozirao identičan rezultat: “Danska ima sjajnu generaciju fudbalera, drago mi je da se Kris Eriksen konačno vratio i da je pokazao da ima veliko i hrabro srce. Jasno je da su Danci favorite i moja prognoza je da će završiti najopasnijim rezultatom”. Pored njih isti rezultat predviđa i Luka. Isti broj golova u mreži Tunisa, ali i jedan u mreži Danske video je Dino: “Danska poslovično solidna, Tunis nije topovsko meso. Biće gusto, ali prednost dajem Dancima.”. Taj rezultat nam daje i Miloš: “Pobeda Danaca, ali ne tako laka.”, a po 3:1 vide Pjer i Nemanja, prvi je izjavio ovo: “Sve vreme govorim da je Danska odlična ekipa i da ume da igra ovakve utakmice. S druge strane, Tunis je verovatno najslabiji u ovoj skupini. Dakle, sigurna pobeda Danaca.”, a pored njega se nadovezuje i drugi: “Čvrsto verujem u ovaj tim Danske, kojima ovo prvenstvo može da bude vrhunac. Tunis sa novim selektorom će biti odlična provera mojih uverenja. Nadam se da će Danci pobedom opravdati očekivanja.” Najubedljiviju pobedu “crveno-belih” vidi Dušan: “Iskreno, o Tunisu ne znam ama baš ništa. O Dancima znam da su solidna i kompaktna ekipa i prednost ide njima, 3-0 za Dansku.” Davor je opet skromno predvideo “kec”.

Meksiko - Poljska

17:00, većina “normalnog” sveta se vraća kući s posla, a na TV ekranima biće najneizvesniji duel danas, između ako pogledamo ono šta su tipovali skoro svi. “Dva različita i jako dobra fudbala. 1:1”, kratka i jasna je bila Ines, a to vidi i Miloš: “Meksiko protiv Leve, malo golova i neizvestan meč prednost i tipujem “iks”. A grupu od onih sa po jednim golom zatvara Dušan rečima: “Duel dve tvrdoće i miriše mi na novi X kao i u duelu USA i Velsa, zato neka bude X sa malim brojem golova i neka bude 1:1 jer ne volim da gledam nerešene ishode bez golova. Inače bih rekao 0:0.” i Martin: “Biće jako zanimljiv meč, kada imate haubicu kao Levandovskog, doduše sa jako slabijim saigračima, uvek računate na gol u mreži protivnika, ja mislim da će biti po jedan u obe mreže!” Nerešeno vidi i Dino: “Meksikanci uvijek nezgodni i motivisani, dok Poljaci na turnirima redovno zabrljaju. Očekujem golove, rezultat – 2:2”,a taj rezultat nam daje i Luka. “Iks” predviđa i Davor. Samo dvojica vide pobedu, “Utakmica koja obećava mušku igru, borbenost. Ne bih se iznenadio da bude tu i crvenih kartona. Mislim da Meksiko to dobija i to minimalno, ali posle mnogo borbe, a biće 3:2” rekao nam je Pjer, a po jedan postignut gol manje i kod jednih i kod drugih vidi Nemanja: “Svim silama navijam protiv Poljske. Nikako da ova njihova generacija napravi nešto na velikom takmičenju i kao da tu samo smetaju. Uvek borbeni Meksiko bi trebalo da dobro započne prvenstvo i pobedi Poljake.

Francuska - Australija

Današnji dan u 20:00 zatvara aktuelni vladar sveta. I ovde su gotovo svi videli pobedu “Trikolora”, a biciklističkim rečnikom, “peloton” od onih koji su predvideli rezultat 2:0 predvodi Ivan: “Meni je ova australijska ekipa, sem nekih starijih fudbalera velika nepoznanica. Francuzi, verovatno, imaju najviše pehova uoči SP-a. Nkinku, Pogba, Benzema, Kante...Stvarno je nezahvalno išta reći za krajnji domet pošto i bez njih "galski petlovi" imaju veliki kvalitet. Ali, što se tiče sutrašnje utakmice prognoziram pobedu Francuske uz nadu da utakmica neće biti dosadna odnosno da Australijanci mogu da pruže dostojan otpor jednog učesnika Mondijala.”, “Trikolori” protiv “Kengura”, lagana pobeda Francuza!” rekao je Miloš. Reči Nemanje su bile sledeće: “Mislim da Australija nema kvalitet da parira Francuzima. Bez mnogo golova, ali sigurna pobeda Trikolora. U ovu grupu je i Martin, koji nam je rekao: “Velike glavobolje za Dešampa, jer su mu neki nosioci igre povređeni, mada u napadu imaju dobre igrače, sa druge strane Australijanci sem golmana Rajana su mi jedan veliki znak upitnik, tako da će biti laka pobeda Francuske, ali ne sa mnogo golova.”, zadnji koji je u ovoj grupi je Luka.

Ima i onih koji pretpostavljaju da će odbrana “Galskih petlova” kapitulirati! “Dominacija Francuske od dva gola razlike. 3:1” bila je izričita Ines. Taj ishod vidi i Dino: “Francuzima će nedostajati Benzema, ali i bez njega je to prejaka ekipa. Pogotovo prejaka za Australiju.”, a gol više za izabranike Dešampa dodaje Dušan: “Odbrana titule kreće od “Kengura”, a oni mi ne deluju toliko dobri kao na nekim ranijim takmičenjima. Sa druge strane Francuzi jesu uzdrmani povredama bitnih igrača ali zamene nisu mnogo slabije tako da 4-1 za Francusku.”

KOMENTARIŠI

Trenutno nema komentara za ovu vest.

SLIČNE VESTI