Dan drugi

„Ponedeljak hladan i siv...“ je stih iz pesme Željka Joksimovića, ali kod mene je i kišovit, dobar dan za one koji ne rade ili ustaju kasno, jer u sjajnim terminima se igraju sve tri utakmice, koji su i jedine u ovom formatu jer od sutra krećemo sa četiri utakmice na danu.

Idemo redom da vidimo ko je kako tipovao. Prva utakmica dana je od 14:00, a igraju Engleska i Iran. Gotovo svi su se složili da če pobediti favorit na ovom reč, a evo šta je rekla Ines: „ Kao i svako prvenstvo, tako i ovo, sve pare dajem na engleski fudbal. Za početak, laganih 3:0.”, za razliku od nje, Dino je predvideo ubudljiviju pobedu “Gordog Albiona” uz reči: “5:0. Englezi naloženi na početku, krenuće svim silama, dok nejaki Iran nema šta da traži ni na ovoj utakmici ni na SP.”,kao i Luka: “Engleska euforija pred svaki Mundijal je postala standardna i vidljivo je da se fudbal ni ovaj put neće "vratiti kući" , ali protiv Irana očekujem ubjedljiv trijumf“.  Pjer je pak izjavio sledeće: “Nekoliko puta sam napisao da verujem u ovu englesku generaciju. Polufinale SP-a 2018. u Rusiji i finale na domaćem terenu pre dve godine na EP-u su jaki argumenti u prilog radu Gareta Sautgejta. Iran igra fanatično i kolektivno. Imaju iskusne igrače Hajsafija, Taremija, Azmuna. Mislim da će Englezi da se pomuče da stignu do bodova, ali da će na kraju trijumfovati.” Prilično siguran u pobedi “kolevke fudbala” bio je i Miloš: “Engleska - Iran 1 kao kuća i okućnica i 18 ari. Jedan od favorita doduše ne i za mene, ja sam jedan od onih koji su mišljenja da Engleska nikada ništa neće osvojiti i Iran jedan od autsajdera jasno je ko ovde mora pobediti. “, veoma oprezan bio je Nemanja: “Engleska će obletati oko odbrane Irana, kao mače oko džigerice. Jedini način da umuvaju neki gol je prekid. Tvrda utakmica i minimalna pobeda Engleza.” Davor je pak bio kratak: “Kec!”. Na kraju i Dušan i Martin, vide Engleze kao opravdane favorite, evo šta je rekao prvi: “Kec kao vrata. Englezi dolaze motivisani da ponove dobar rezultat sa Eura i imaju ekipu za to. Iran nije neko ko može da im predstavlja problem.”, a mlađi: “Navijam za Engleze na svakom takmičenju gde nastupaju, Sautgejt je imao neke probleme, sad u Ligi Nacija, ali sam prilično ubeđen da na krilima sjajnih rezultata sa prošlog Evropskog i Svetskog, te odličan tim kojeg imaju da će daleko otići, a danas biće 4:0”

Druga utakmica dana je između “Lala” i “Lavova Terange” i ovde je vladalo isto mišljenje, kao na kongresu Komunističke partije. “Mislim da je Holandija jedan od favorita za doći u finale ovog prvenstva. Mnogo jači od Senegala, nek bude 1:4.”, rekla je Ines, gol manje u mreži Afrikanaca video je Dino uz opasku: “Senegal - Holandija 1:3. Bez Manea Senegal nema ni promil šanse. Holandija mi je jedan od favorita za polufinale i mislim da ovdje neće biti dileme.”. Hendikep u neigranju najboljeg igrača Senegala vidi Nemanja uz reči: “Za mene će duel Senegala i Holandije biti posebno zanimljiv na sredini terena da vidim koliko može lopti De Jong da provuče kroz defanzivno izuzetan vezni red Senegala. Holanđani igraju sa trojicom, odnosno petoricom pozadi i osim Van Dajka, svi su veoma pokretni i trebalo bi da doprinesu igri u oba pravca. Kako nema Manea, mislim da će Holandija uspeti da se odbrani i pobedi.”, Dušan: “Da je Mane tu i da je zdrav, rekao bih da je Senegal ta jedna afrička reprezentacija koja bi mogla da bude prijatno iznenađenje kao što i na svakom neka izađe ali ovaj put oni ne verujem da će biti ta selekcija. Holanđani sa druge strane nemaju kao i skoro uvek do sada neku superzvezdu u timu, ali ekipno deluju kao da su zajedno od petlića. Dvojka na Lale.“ i Martin: „Sadio Mane je bez diskusije pored Salaha najbolji igrač „Crnog kontinenta“. Njegovo neigranje biće stvarno veliki hendikep i velika nepravda, ali zar nismo se navikli na to u životu? I sa njim su Holanđani veliki favoriti za pobedu, ali bez njega predviđam da će pobediti još lakše sa 2:0.“., a i Luka koji je rekao sledeće: „Senegal bez svog najboljeg igrača ima vrlo male šanse da iznenadi odličnu Holandiju koja bi mogla biti iznenađenje prvenstva, ako se “Lale” ikada mogu smatrati iznenađenjem“. Miloš je kladioničarima dao savet: „Kratko i jasno dva - ako igrate golove mislim da će ih biti 3+.”, kao i Davor: “Dvojka”, jedini koji se nada nekom čudu da će Mane zaigrati je Pjer: “Ne znam osporavanijeg trenera u tim godinama od Luja Van Gala. Ali, kad je teško, Holanđani se uvek nekako sete njega. Nije to više ona moćna ekipa od pre 10 , 15 ili 20 godina. Opet, Senegal predvodi Mane. Ne bi me iznenadilo da bude nerešeno, ali iskreno mislim da su "lale" bliže pobedi. Očekujem da se ove dve reprezentacije plasiraju u osminu finala iz ove grupe.”

Na kraju takmičarskog dana od 20:00 igra se derbi između Sjedinjenih Američkih Država i Velsa. Sem Davora koji je predvideo “dvojku”, svi ostali vide nerešen ishod. “Blaga prednost za Vels, ali mislim da će biti 1:1.”, rekla je Ines. Isti rezultat vidi i Dino: “Ovdje očekujem dobru i zanimljivu utakmicu dva tima podjednakog kvaliteta. Moj brat Bale i Balkanac Pulišić daju golove.”. Dušan misli da neće biti golova: “Uf, ovde baš ništa ne očekujem. Ameri su ekipa koja uvek dođe spremna i hajp bude veliki, a nikada ne urade ništa. Vels? Niti mi smrde, nit' mirišu. Zato neka bude X i neka bude tačan rezultat 0-0“. „Za ovakve utakmice su stari kladioničari voleli da kažu "troznak je u igri". Amerikanci umeju da igraju lep fudbal na velikim takmičenjima, a Velsu je ovo kruna generacije. Nekako je ova grupa dosta teška za prognozu. Manje-više svi su tu po kvalitetu, jedino "Gordi Albion" odskače. Vreme je, ipak, za prvi "iks" na šampionatu.” su reči Pjera, a nakon njega Nemanja kaže: “SAD će pokušati da izvuče Velšane na svoju polovinu i pasovima kroz linije pokušati da ugrozi protivnika. Vels sa druge strane očekujem da će pokušati kontrama, a možda i visoki Mur dobije šansu, jer mi Amerikanci ne deluju impresivno u skoku. Ovde očekujem prvi remi na turniru.”. Luka je izjavio sledeće: “Sjedinjene Države imaju talentovanu mladu generaciju i nadaju se da mogu proći grupu i iznenaditi sve prije nego li oni docekaju mundijal , protiv velsa im nece biti lako a ja tipujem na neriješen rezultat“. Martin i pored simpatije zbog Bejla prema Velsu, misli da će utakmica završiti bez pobednika, uz dodatak da je moguće da vidimo po jedan gol u obe mreže. Za kraj današnjeg tipovanja, javio se Miloš: „SAD- Vels što bi rekli putača ili ti X”

KOMENTARIŠI

Trenutno nema komentara za ovu vest.

SLIČNE VESTI