Susret posljednjih jugoslovenskih šampiona Evrope

Danas je nedelja, i ja idem na utakmicu. Manje od 48 sati posle velike pobede nad Makabijem, u arenu dolazi ekipa Splita. Biće ovo "jubilarni" petnaesti susret poslednjeg i pretposlednjeg (u tri navrata) prvaka Evrope iz zajedničke države u regionalnoj ligi, a zanimljivo je reći da Split do sada nema ni jednu pobedu. Ekipa Splita trenutno je u nizu od dvatrijumfa, koje su ostvarili nad rivalima iz svoje države, dakle Zadrom i Cibonom.

 

Najbolji pojedinac je Amerikanac Šenon Šorter sa 19.7 poena, 7.5 skokova i 2.7 ukradenih po meču, arhitekta napada je Dominik Mavra koji u proseku beleži 5.8 asistencija po meču. Uz njih tu je još centar Tajrel Nelson koji prosečno postiže 10.2 poena uz 5.3 skoka po meču. 

Ostatak ekipe čine: bekovi Kalajdžić i Gizdavčić, krila Saliven i Runjić, krilni centar Šarić i centri Dubravčić i Jukić.

 

Osnovni problem ekipe Splita je nedostatak centimetara i nedostatak iskustva. Najviši igrač je centar Marino Dubravčić koji ima "samo" 205 cm i koji je ujedno i najmlađi u ekipi (2004. godište). Pored njega u sastavu je još petorica momaka koji su rođeni u novom milenijumu.

Valja napomenuti da Split timski šutira samo 23% za 3 i 49% za 2, što ih čini najgorom ekipom u ligi. 

 

Prošle sezone se pokazalo da Partizan ne ume da igra na dva dana, odnosno uvek je posle pobede u Evropi išao poraz. Ove sezone je Partizan igrao dvaput igrao dve utakmice za 48 sati i oba puta bi prvo gubio pa posle pobedio, jednom je ta pobeda došla u Aba ligi jednom u Evroligi. Ostaje da se vidi da li će večeras biti treća sreca.

 

Utakmica počinje u 19h.

KOMENTARIŠI

Trenutno nema komentara za ovu vest.

SLIČNE VESTI