Šta sluša Reflektor

Nastavljamo sa našom novom, muzičko-sportskom rubrikom. Sedam dana, sedam muzičkih numera:

1. Tash Sultana - "Jungle"

Ovom numerom je počeo moj "mrtvi ponedjeljak". Mlada djevojka iz Australije, a porijeklom sa Malte, multi talenat koji svira preko deset instrumenata, a puna neke ludačke energije i pozitivnih vibracija. Sama pjesma je neki otkačeni miks raznih žanrova: Electronic Indie, Jayy, Reggae, Rock, Soul, Folk... Idealna numera za start radne sedmice i momentalno dobro raspoloženje.

 

2. Michael Kiwanuka - "Cold Little Heart"

Utorak je dan za sređivanje emocija i uspostavljanje nekog sklada i harmonije, nakon što smo preživjeli ponedjeljak. Britanski blues-soul, porijeklom iz Ugande, uz fenomenalnu horsku pratnju je odličan alat za takav poduhvat.

 

3. System Of A Down - "Chop Suey!"

Srijeda i vrhunac radne sedmice gdje nam je potreban najviši level energije. O samoj numer i bendu ne bih trošio previše riječi. Za mene lično nešto najkvalitetnije što se pojavilo u svijetu muzike od početka milenijuma.

4. Black Pumas - "Colors"
Četvrtak. Nivo energije lagano opada, potrebno nam je opuštanje, jer vikend je već takoreći pred vratima. Black Pumas i numera "Colors" garantuje dobro raspoloženje, lišeno bilo kakve sjete i melanholije. Psychodelic Soul, Latin Rock, R&B... Zaniimljiv miks žanrova i uticaja ovu pjesmu čini posebnom

 

5. Teddy Swims - "Tennessee Whiskey" (cover)

Petak i već faktički vikend. Opuštanje na još višem nivou uz neku kafanu naveče. Teddy Swimms je YouTube pojava koja uglavnom pjeva obrade, ali to čini na način da pjesmama daje sasvim novu konotaciju, nerijetko ih i prebaci u sasvim drugi muzički pravac. Tako je i ovu numeru, koju inace svira i pjeva američka country zvijezda Chris Stapleton, potpuno premjestio u neki milje najsličniji bluesu.

 

KOMENTARIŠI

Trenutno nema komentara za ovu vest.

SLIČNE VESTI