Parada ponosa Izraela ili...

"Doviđenja Tel Aviv, zbogom? Dobar dan i dobro jutro Pariz i Francuska! Partizan odlazi na fajnal-for."

Verovatno najlepše sećanje kada vidite da je protivnik Makabi Tel Aviv je ono od prvog aprila 2010. Na taj dan šale, Partizan se nije šalio – overio je pobedu sa 3-1 u seriji i otišao na fajnal-for u Parizu.

Poslednji meč koji su ove ekipe odigrale desio se u Top 16 fazi u sezoni 13/14, kada je Partizan predvođen Bogdanom Bogdanovićem pobedio 72-70. Zanimljivo je da je jedan od aktera sa tog meča aktivan i danas - to je Gaj Pnini, i te 2014. godine iscurela je iz obruča trojka kojom je mogao da donese pobedu Makabiju, a sad je pitanje da li će upisati sekund na parketu.

Makabi je tokom letnje pauze, kao i skoro svake godine potpuno remontovao ekipu, došlo je jedanaest novi igrača a otišlo osam. Ekipu sada predvode novopečeni španski reprezentativac Lorenco Braun i najmlađi od braće Boldvin, Vejd Boldvin četvrti. Njih dvojica su motor ekipe jer kombinovano beleže 31.6 poena i 11.3 asistencije (Braun 16.6 i 6.6, Boldvin 15 i 4.7).

Ostatak spoljne linije čine Džon DiBartolomeo, Džejlen Adams i nekadašnji igrač Crvene zvezde Ostin Holins. Na krilu su doveli Bonzija Kolsona, koji je prošle sezone dominirao u dresu Karšijake, zatim Rafija Menkoa i Gaja Pninija iz Hapoel Holona kako bi popunili kvotu domaćih igrača u rosteru. Pozicije 4 i 5 u prvoj petorci pokrivaju Aleks Pojtres i Džoš Nibo, dok sa klupe ulaze Džarel Martin, Džejk Koen i Roman Sorkin.

Novi igrač Partizana, slovački krilni centar Vladimir Brodžijanski će vrlo verovatno debitovati večeras, a pored njega očekuje se i povratak Alena Smailagića na parket. "Ponos Izraela" je u poslednja dva kola izgubio od Barselone i Baskonije, dok je Partizan je izgubio od Olimpijakosa u Atini. Zanimljivo je da od tri duela koliko su ova dva tima igrala u Areni, pobednik je uvek bio domaćin a to sigurno nije bio Makabi.

Utakmica počinje u 20:30h.

KOMENTARIŠI

Trenutno nema komentara za ovu vest.

SLIČNE VESTI