UFC 281: Nastavak ili produžetak brazilskog košmara

Dobrošli ljubitelji borilačkih sportova i pre svega najprestižnijeg MMA takmičenja na svetu. Vraća se ovaj event na tlu Sjedinjenih Američkih Država, a domaćin posle više od jedne godine biće najpoznatija dvorana u svetu Medison Skver Garden u Velikoj Jabuci. Posle četiri velikih priredbi opet bićemo svedoci borbe za titulu šampiona u obe kategorije. Uzbuđenja će biti i te kako, a moguće i smene na tronovima.

IZRAEL ADESANJA – ALEKSA PEREIRA

Nakon pobede nad „Killom gorilom“, Izi je instantno prihvatio da se bori protiv Aleksa Pereire. Skor između ova dva boraca kaže da mu je Brazilac noćna mora, jer ga je dva puta savladao na Gloriju, prvi put odlukom, a poslednji put nokautom. Mnogi pominju govor tela na pres konferenciji uoči meča naturalizovanog Novozelanđanina, inače neprikosnovenog vladara srednje kategorije, kome je jedini poraz u mešovitoborilačkoj karijeri naneo Jan Blahovič u pokušaju da se domogne titule šampiona poluteške kategorije. Sa druge strane trideset i petogodišnjem Brazilcu kao manu nalaze što se ne može snaći sa „manjim rukavicama“, iako je do sada u šest borbe – pet puta pobeđivao nokautom, a samo jednom odlukom, doduše karijeru u MMA je započeo sa porazom i još jedna stvar koja mu se zamera je ta da je nakon tri borbe dobio šansu da se bori za pojas, u odnosu na borce koji godinama ne mogu da dođu do iste.

Prognoza: Najteže mi je kad moram da prognoziram borbu za nekoga za koga navijam, a lažem ako ne kažem da mi je Izi najomiljeniji šampion u UFC-u. Na osnovu iskustva i „manjih“ rukavica, predviđam da će zabeležiti pobedu, kao u većini mečeva do sada kada je u pitanju borba za pojas – odlukom!

KARLA ESPARZA – ŽANG VEILI

Borba Cookie Monster i Thug Rose komotno može da ponese titulu najdosadnije borbe u pitanju kada je ulog bio šampionski pojas, ja sam umalo dobio rak očiju od nezalaganja obe, ali se moram složiti da je starija dama tu borbu dobila pošteno, jer je za nijansu bila bolja. Žang je po meni u drugoj borbi protiv Rouzi bila pokradena i taj meč je morao da ide u trilogiju, jer je najmanje završila nerešeno, ali očigledno nisu mislili tako sudije koje su dodelili pobedu mojoj vršnjakinji. Trideset i petogodišnjakinja je savladala Namahunas i u borbi za ispisivanje po prvi put kao šampiona slamka kategorije kod damama, ali je posle poraza od Joane sve do ove godine čekala da vrati odličje, sa druge strane Kineskinja je izgubila oreol šampiona prošle godine, kada je bila nokautirana od Rouz, a u revanšu nije ubedila sudije da ga je zaslužila nazad. Da deluje gladno da se vrati na postolju pokazala je u borbi protiv možemo reći već penzionisane Jedrejčuk, tako da očekujemo gladnu Žang i spremnu Esparzu da sačuva ono najvrednije što ima.

Prognoza: Kineskinja vraća ono što joj je pripadalo, odlukom.

DASTIN POIRER – MAJKL ČENDLER

Tražili su „Dijamantu“ protivnika posle poraza od Oliveire prošle godine u borbi za šampiona lake kategorije, tražio je i on borbu, ali nije ispala prilika sve do pobede Čendlera nad Fergusonom. Poirer je nakon dve pobede nad Konorom dobio drugu šansu da bude vladar najbrutalnije kategorije u celom UFC-u, ali je Oliveira u trećoj rundi submission-om mu je ugasio svaku nadu. Sada je ovo poslednja šansa i verovatno treća sreća da dobije još jedan title shot, ali pre toga ako Dana ne odluči da ga upari u revanšu protiv Gejdžija ili Čarlsa u nameri da u ovoj borbi dobije novog izazivača šampiona lake kategorije, mada kakva sva imena ima u top 10, ne zna se šta nosi dan, a šta noć po pitanju budućih mečeva. Sa druge strane i Čendler nakon poraza u borbi koja je nosila prestol vladara lake kategorije, pretrpeo je poraz od Gejdžija odlukom sudija i bilo bi nepravedno da kažemo da nije pokazao da je sa pravom u top 5 boraca. Protiv Fergusona brutalnom pobedom je pokazao da je zaslužio drugu šansu da postane šampion UFC-a nakon što je to bio u Belatoru, a da li će iskoristiti priliku, videćemo danas i u borbama protiv protivnika koji mu nadolaze.

Prognoza: Kratko i jasno – pobeda Poirera odlukom, ono što ćemo sigurno gledati je dobro peglanje!

Foto: UFC

KOMENTARIŠI

Trenutno nema komentara za ovu vest.

SLIČNE VESTI