Dokle više, aman!?

Previše stvari je izrečeno na društvenim mrežama od strane neznalica, pa k'o velim da se uključim i ja. Dakle, počnimo od najskorijih stvari.

Jedna reč, jedno prezime, četiri sloga. PA-PA-PE-TRU. Došao je kao kapiten Panatinaikosa, stameni Grk od 206 cm i 106 kg, ljubimac ženskog dela publike. Drugi međutim svoje mišljenje o njemu formiraju na osnovu statistike, odnosno koliko je dao poena i slično. Drugari, da vam se lično obratim, košarka nije „samo uzmeš loptu i daš koš“, niti je Papa došao ovde da divlja. Papapetru je tu da preuzme sve od 1 do 5, da pogodi po koji šut, da u crunch time-u udari bananu na kucanju Kajlu Hajnsu, uhvati defanzivni skok, odigrana niskom postu. Takođe, da prestanete sa onim mantrama "mogao je i ovaj ili onaj isto to da uradi za manje novca". E nije.

Druga stvar. Kukanje nad sudbinom kletom, svoje unizi tuđe pohvali. Trava je uvek zelenija u tuđem dvorištu. Pa je tako Deron Rasel iz Mornara top pojačanje, Kendrik Rej iz Igokee odličan, Rašon Tomas ono što fali ovoj ekipi. Ne mogu da objasnim kako je to smešno. Kako takvi igrači ne igraju Evroligu? Kako je Kendrik Rej iz Evrokupa došao u Igokeu? Kako je Tomas koji je igrao u najboljoj ekipi Evrokupa u sezoni 19/20, ostao u Partizanu još sezonu a nije odmah otišao u EL? Mnogo pitanja, odgovora nigde.

Onda imamo tj. nemamo akcije. Kako je to jedna divota. Prijatelji, to što ne znate da prepoznate ništa osim pick and roll-a i rogova, jer pick and pop je nauka, ne znači da akcije nema. Takođe tu bih svrstao i ono „A što Željko ne proba nešto drugačije?“. Najviše obožavam. Kaže ajde da probamo zonu protiv Albe. Zonu, protiv ekipe koja nam je dala šesnaest trojki. Pa dali bi nam tridest da smo igrali zonu. Ne mogu...

I za kraj moja omiljena tema. Naime, u proteklih nekoliko dana ponovo se međ’ grobarijom ukazalo mitsko biće. Insajder. Onaj koji zna. Onaj koji je povezan. Onaj koji se kreće u takvim krugovima. To je ludo, postavlja oči-bomba-vatrica emoji, ti to ne možeš da razumeš. To poznaje nekoga u klubu. To smatra da će klubu propasti transfer ako se piše po mrežama. To skreće pažnju. Sigurno je ta osoba veoma cenjena u društvu.

Setite se samo kako je bilo kada je došao Kevin Panter. Niko nije ni naslutio, a licitiralo se sa imenima od Lebrona Džejmsa do Dejana Bodiroge. Pa gospodo draga, mislim da je jasno da ponovo pogoditi nećete. Toliko.

KOMENTARIŠI

Trenutno nema komentara za ovu vest.

SLIČNE VESTI