Samo želim da pobedi on...

Danas igra Partizan (dva puta) i ništa drugo nije bitno!

Najveće i najpraćenije sekcije našeg sportskog društva igraju večeras svoje utakmice u okviru evropskih takmičenja. Fudbaleri na JNA igraju protiv Slovacka meč koji znači sve ili ništa, dok košarkaši gostuju u Atini, Panatinaikosu, sa kojim je naš Željko Obradović osvojio PET Evroliga.

Fudbalska sekcija je u ovu sezonu ušla na najgrobarskiji način. Sa ovom lopovskom Upravom niko ne želi da sarađuje, a na mesto trenera nije niko hteo da dođe sem Ilije Stolice. Stolica se ubrzo slomila, a njega je zamenio čovek koji do sada nije imao nikakvu trenersku karijeru, Gordan Petrić. Nekoliko utakmica u kojima smo pobeđivali u sudijskoj nadoknadi, slavili smo te pobede kao da smo osvojili Bog zna šta, ali nas usrećuju sitnice. Svaki navijač Partizana koji ima makar malo mozga zna da je nemoguće biti prvak države u kojoj se takmiči sa timom „Svi predsednikovi ljudi“. Kada smo se plasirali u Ligu Konferencije i za protivnike izvukli Nicu, Keln i Slovacko – pesimizam je bio na vrhuncu. No, kako to uvek biva sa Partizanom, on je tu da nas uvek iznenadi, „izvadi iz kurca“ i podari nam najlepše osećaje nakon svojih neočekivanih pobeda. Kao što rekoh, nama Grobarima za sreću treba malo ženske ljubavi, samo malo, može i neko prohlađeno pivo i hrabra i lepa igra Partizana. Baš poput onih utakmica sa Kelnom, Nicom, komšinicom i drugo poluvreme protiv Čeha sa kojima igramo večeras pred oko 18-20 hiljada dečaka i devojčica, zahvaljujući ispadima „organizovanih“, ali mislim da to može i biti dobro. Dečija emocija je najčistija, bezinteresna, nešto poput pokojnog Miše Tumbasa.

Nismo daleko od novog proleća u Evropi, štaviše jako smo blizu. No, mi smo Partizan i imamo iskustva sa tragičnim ispadanjima i moramo uzimati sve sa rezervom.

Da se vratimo na igru pod obručima. Željko po prvi put sa Partizanom gostuje protiv tima kojeg je napravio velikanom, takođe za nas igra bivši kapiten Panatinaikosa, Joanis Papapetru. Navijači PAO-a će verovatno doći u OAKU samo zbog njih, ali i uostalom da teraju najvećeg trenera u istoriji kluba iz Železnika.

Jedno je sigurno, Partizan nas neće ostati ravnodušnim večeras, kakvi god ishodi bili i u fudbalu i košarci. Ostaje nada da će naši fudbaleri i košarkaši ostvariti duplu pobedu i time usrećiti sve nesrećne, sjebane, nezadovoljne, ali isto tako doneti dodatnu radost onim ostvarenim i srećnim ljudima koji ga iskreno vole.

SAMO ŽELIM DA POBEDI ON,

BILA HALA ILI STADION,

SVAKI KOŠ, SVAKI GOL,

BILA RADOST ILI BOL

BIĆU TU I PEVAĆU!

Fotografije: Oliver Busnić

KOMENTARIŠI

Trenutno nema komentara za ovu vest.

SLIČNE VESTI