Atina da se pokloni svome kralju

Dobar dan, kako ste? Danas su naši momci u Atini, gde igraju protiv Panatinaikosa.

Prvo, da kažemo malo o upravi grčkog kluba. Posle dve godine odrešenih ruku da klub vrate na staze stare slave otpušteni su (najblaže rečeno) Dimitris Diamantidis i Fragiskos Alvertis. Znatan broj igrača je otišao, došli su novi, a tu je i novi trener sa kojim će pokušati da naprave nešto.

Novo lice na klupi je nama dobro poznati Dejan Radonjić. On je sa sobom iz Zvezde poveo plejmejkera Nejta Voltersa, koji je tek u prošlom kolu odigrao svoje prve minute u zelenom dresu. Tu su još i Paris Li, koji trenutno uzima najviše minuta na poziciji 1 i Grk Eleftros Boćoridis (u tebe gledam Kovačiću).

Pozicije 2 i 3 pokrivaju fantastični litvanski šuter Marius Grigonis, koji je jedan od dvojice dvocifrenih u ekipi; blizanci Panos i Jorgos Kalaicakis; odlični Mateuš Ponitka (ko je gledao EP zna) i igrač koji protiv nas tek treba da debituje, i koji je pre nedelju dana stigao iz NBA, a to je Dvejn Bejkon.

Na poziciji četiri je Derik Vilijams koji ima i najjaču minutažu i sa 14.8 poena u proseku je najefikasniji u ekipi – njemu je pomoć sa klupe mladi Elefteris Mancukas. Na centru su dva “teškaša”, kapiten Jorgos Papajanis i Arturas Gudaitis.

Osnovni problem Panatinaikosa sad, a i ranijih godina, je odsustvo strpljenja. Blizanci igraju manje od 10 minuta po meču (Panos) ili ne igraju uopšte (Jorgos nije igrao poslednje dve utakmice) - takođe i ti stranci koje dovedu, vrlo brzo ih kolokvijalno rečeno izgustiraju pa gledaju da ih se reše (npr. Endru Endruz iz Burse).

PAO ove sezone odlično šutira za tri (40%), što je nama rak rana već godinama unazad. Dalje, znate vi već kakav je sistem i kako igraju ekipe Dejana Radonjića, odbrana je ključ svega. Kako će ta odbrana da se pokaže protiv drugog napada lige, ostaje da se vidi.

Što se tiče zdravstvenog stanja ekipe, momci u Atinu idu bez Džejmsa Nanelija i od ranije povređenih Avramovića i Smailagića. U Atini smo do sada pobedili dva puta i oba puta je “pustio Željko”. Sad kad je Željko naš trener valjda će oni da “puste” njega, za ona dobra, dobra, dobra stara vremena! Očekuje se veliki aplauz atinske publike za gospodina koji im je doneo pet od šest titula Evrolige.

Utakmica počinje u 20:30. Ajmo mi!

KOMENTARIŠI

Trenutno nema komentara za ovu vest.

SLIČNE VESTI