U mislima je pobeda...

Dobar dan, dobri ljudi! Kako ste? Hoćemo li se gledati večeras, a? Pa…mogli bismo :)

Večeras u Arenu dolazi Žalgiris.

Zanimljivo je da je upravo protiv Žalgirisa upisana poslednja pobeda u sezoni 13/14. Koliko vas se seća ko je tada igrao u crno-belom? Evo da vam osvežim pamćenje, dakle: Milenko Tepić, Joffrey Lauvergne, Saša Pavlović, Boris Dallo, Nikola Milutinov, Bogdan Bogdanović, Đorđe Gagić, Dejan Musli, Đoko Šalić, Mihajlo Andrić, Nemanja Bezbradica i Davis Bertans. E, kakva to ekipa beše...prvu povratničku pobedu ostvarili smo u prošlom kolu protiv Virtusa, ali zamislite kako bi bilo romantično da smo igrali sa Žalgirisom i pobedili? Ludilo? Slažem se.

Okej, posle ovog kraćeg uvodnika, bavimo se današnjom ekipom Žalgirisa i njihovim sastavom. Najbolji poenter ekipe je plej Keenan Evans, koji prosečno postiže 14.5 poena uz predobre procente (56% za 2, 45% za 3 i 90.5% sa penala), i takođe beleži 3 asistencije i 1.2 ukradene po meču. Drugi najefikasniji je swingman Ignas Braizdeikis koji prosečno beleži 12.2 poena, 4.8 skoka i 2.2 asistencije. Treći strelac ekipe je krilni centar iz Letonije Rolands Šmits, koji se posle 10 godina u Španiji vratio na Baltik – on postiže 11.8 poena i hvata 6 skokova po utakmici.

U ekipi su još i iskusno krilo Edgaras Ulanovas, “švajcarac” litvanske izrade koji beleži 7.2 poena, 4.2 skoka, 2.5 asistencije i 1.2 ukradene po meču. Potom, tu je Duracel zec plej Lukas Lekavičius koji uglavnom sa klupe doprinosi sa 5.2 poena. Na unutrašnjim pozicijama su Kevarrius Hayes, onaj iz Burse (DA BURSE), koji postiže 7.5 poena i hvata 5.2 skoka po meču, nekadašnji MVP litvanske lige Birutis koji je malo skrajnut ove sezone i Amerikanac Tyler Cavanaugh koji postiže 4.8 poena uz 5.5 skokova u proseku. Pozicije spolja dopunjavaju krila Arnas Butkevičius i Karolius Lukošiunas; bekovi Tomas Dimša, mladići Dovydas Giedraitis i Liutaras Lelevičius i za kraj kao ispomoć na pleju čuveni i preiskusni Mantas Kalnietis.

Što se tiče same ekipe Žalgirisa procentualno pogađaju tek nešto oko 32% svojih šuteva za tri, pa poučen iskustvom od ranije očekujem njihovu kanonadu van 6.75... svakako smatram da ako naši momci budu ušli sa energijom kao protiv Virtusa, mogu do pobede. Podrška sa tribina biće ključan faktor.

Za kraj, vidim po mrežama da se sprema ozbiljna količina ljudi da dođe u halu. Baš se radujem tome. Svima želim da se lepo provedu, savetujem da dođu ranije u halu, da navijaju fer i korektno i da ne ubacuju ništa u teren. Vidimo se u 20:30! Ajmo mi!

KOMENTARIŠI

Trenutno nema komentara za ovu vest.

SLIČNE VESTI