UFC 279: Sudar titana

Pa šta reći nakon svega onoga što se desilo u poslednjih par dana? Verovatno ništa nije moglo savršienije da uklopi jednu od najpriželjkivanijih borbi za koju bi bilo šteta da se nije dogodila. Urvertira ju da neće biti sve kako što treba je doneo sukob u bekstejdžu Čimaeva i Holanda kao i njihovih timova. Kasnije se navodno uključio i Diazov tim, ali kako se i šta dešavalo teško da saznamo, jedino znamo da su svi primorali Denu Vajta da otkaže pres konferenciju.

I dok se prašina slegla, desio se još jedan, veći skandal. Jedan od glavnih aktera večeri i pretendent za mesto šampiona velter divizije, Kamzat Čimaev, na zvaničnmom vaganju došao je sa 7,5 paunda ili u našoj meri oko 3, 3 i po kilograma viška od dozvoljene granice u velter diviziji. Naravno da je za očekivanje bilo da se neće mlađi od braće Diaz boriti protiv takvog protivnika, pa je sve to čelnike UFC-a dovelo u nezavidan položaj.

U nedostatku vremena i izbegavanju otkazivanja ovo eventa, uprava se bacila na posao. Od boraca koji su trebali da nastupe u poslednje tri borbe napravljene su kombinacije, tako da je Li Đingliang dobio Daniela Rodrigeza, Kamzat Čimaev je dobio šansu da odmeri snage protiv Kevin Holanda i samo napomena da će i ova borba biti u pet rundi i verovatno borbu koju smo dugo čekali od kad pratimo Ufc. Nejt Diaz protiv Tonija Fergusona!

Obojica veterana su na izlaznim vratima UFC-a. Nejtu je protiv Borza trebala biti poslednja borba, ali ipak je dobio daleko boljeg protivnika po meri. Poslednju pobedu je ostvario protiv Enonija Petisa 2019. godine. Pobednik je prvog The Ultimate Figther za laku kategoriju. I jedan je od poslednjih boraca koji je član najprestižnije MMA organizacije još od prošle decenije. Do sada ima skor od 20 pobeda i 13 pobeda, u UFC-u je 17-11.

Sa druge strane oktagona biće Toni Ferguson. I njemu bi Kinez bi prevelik zalogaj, posebno kada je u nizu od četiri poraza i nakon stravičnog, poslednjeg, gde je finiširan brutalno od strane Majkla Čendlera. Ni ostali protivnici od kojih je gubio nisu bili prelaki, Beneil Dariuš, Džastin Gejdži i Čarls Oliveira. Za razliku od svog protivnika, on nikada nije bio šampion, već privremeni. Nažalot nije ni uspeo da se bori za pojas šampiona, jer je borba protiv Kabiba Nurmagomedova nekoliko puta odlagana. Takođe za razliku od Diaza, ima šanse da odradi još par borbe, pa je nakon ostvarenje ove želje, jedna od želja da se sudari sa Konorom MekGregorom.

Prognoza: Poslednji borci u ovoj organizaciji koji gaje uličan stil borbe i koji su dosta tvrdi i ludi da podnesu velike batine i bolove. Možemo se svi setiti kako je nekoliko puta Toniju Fergusonu ruka i noga bila pred lomljenjem, ali bi se on izvukao i nastavio borbu, slično kao i Nejt koji je često krvario i dobio velike batine, ali nijednom se nije predao. Čak je samo jednom izgubio prekidom od Džoša Tompsona 2013. godine kada je izgubio tehničkim nokautom. Ono što sigurno znam je da će pobednik biti rešen odlukom sudija i da ćemo uživati u borbi, a budući da gotivim oboje, nek pobedi bolji. I da hvala nonšalantnosti Čimaeva što nam je podario ovu borbu.

 

/Akinfeev

 

Dobar dan i sa moje strane. Posle cirkusa, padanja vage Khamzata Chimaeva, novog odela popularnog "krpelja" Li Jinglianga, mešanja karata dobili smo papazjaniju zvanu UFC 279. Nemojte pogrešno da me shvatite, biće i ovo dobar card ali generalno pozadina celog eventa ostavlja gorak ukus jer je baš sve urađeno ciganski. Nekako se stiče utisak da se i pred vaganja znalo da će doći do menjanja stvari, no nećemo u teorije zavere. Došli smo da gledamo nasilje. 

Kao i kolega baviću se samo main event-om jer mi se može logično. 

Dakle meč večeri će biti susret između dva odlična lakaša ali u ovom slučaju velteraša Nejta Dijaza i Tonija Fergusona. Obojica izlaze iz poraza, Nejt je gubio od Edvardsa i Masvidala a Toni od Dariuša, Čarlsa Olivere, Čendlera i Geičija. Masakr bio u svih 6 borbi. Ovo će biti superfight ako mene pitate, jer obojica su i više nego zreli za penziju. Naravno očekujem visok tempo i ludilo na podu, ali obojici takođe nije strano da raskrvare ruke i da bude blood-bath dogfight. Sve u svemu znam da ću uživati.

 

Prognoza: FIGHT FOREVER! Srećno u penzijama legende ❤️

 

/madmax

Pic credit: MMA Junkie/USA Today

KOMENTARIŠI

Trenutno nema komentara za ovu vest.

SLIČNE VESTI