Voulez-vous regarder UFC avec moi?

Pariz, grad ljubavi, grad svetlosti i po mišljenju mnogih ljudi, najlepši grad na svetu. Imaće čast večeras po prvi put da ugosti najprestižniju organizaciju u svetu MMA, UFC. Pre nego krenemo sa najavom, moramo da ispirčamo kako je sve ovo nastalo. Naime nakon duge političke borbe, mešovite borilačke veštine 2020. godine su bile legalizovane nakon što je Nacionalni Olimpijski komitet Francuske dao dozvolu Ministarstvu sporta da bude pod nadležnosti Francuske bokserske federacije.

SIRIL GANE – TAI TUIVASA

Duel dva mlada prospekta i po svemu sudeći momaka koji imaju najveći potencijal da postanu šampioni. Francuz se bori posle prvog poraza u karijeri koji se desio početkom godine i to u duelu za pojas šampiona teške kategorije. Pre toga imao je niz od deset pobeda i ovo mu je sjajna šansa da opet dobije priliku da se bori za najboljeg u najtežoj kategoriji, jedino ako planove ne pokvari potencijalni duel Džons-Miočić. Sa druge strane Australijnac je iznenada postao izazivač broj tri nakon što je pobedio najboljeg nokautera u istoriji ove organizacije, Dereka Luisa. On je nakon početne tri pobede imao niz od tri poraza, ali je opet nakon toga nanizao pet pobeda.

Prognoza: Zaista nezahvalno i teško za prognozu. Gane je pobeđivao na različite načine, „Bam-Bam“ uglavnom nokautima. Ako nekome dajem minimalni prednost to je domaćem borcu. A pobeda će najverovatnije biti odlukom sudija.

ROBERT VITAKER – MARVIN VETORI

Još jedan duel momaka koji dolaze sa istih kontinenata. Sa Novog Zelanda i Italije. Iako su obojica osuđeni da gledaju dominaciju kralja ove kategorije, Izraela Adesanje, „The reaper“ se može pohvaliti da je imao pojas srednje kategorije. Si-vi mu je ispunjen pobedama nad Derekom Brunsonom, Darenom Tilom, Džaredom Kanonijerom, Kelvinom Gastelumom, ali... Izi mu je najveća prepreka. Baš kao i Vetoriju koji je imao šansu prošle godine da postane šampion. Osim od naturalizovanog Novozelanđanina, „The Italian Dream“ je izgubio i od Antonija Karlosa Žuniora. Dok je savladao borce poput Džeka Hermansona, Klevina Holanda i Paula Koste u oktobru prošle godine.

Prognoza: Uglavnom obojica su pobeđivali odlukom, tako očekujemo pobedu na taj način. A slaviće Robert Vitaker.

KOMENTARIŠI

Trenutno nema komentara za ovu vest.

SLIČNE VESTI