UFC 278: Može li iko da pripreti Usmanu

Dragi naši čitatelji i ljubitelji, stigli smo do još jedne priredbe koja će biti uzbudljiva za gledanje do ranih jutarnjih časova. Ova priredba biće održana u Vivint Areni u Solt Lejk Sitiju.

KAMARU USMAN – LEON EDVARDS 2

Kamaru je dobio prvi deo, odlukom, 19. decembra 2015. godine. Bilo šta da kažemo o njemu je suvišno, dovoljno je da se podsetimo da je najbolji u P4P (pound for pound), kategoriju gde se gledaju celokupni rezultati boraca u UFC-u. To što je „počistio diviziju“ dovoljno govori o njemu, ali i ono što svi želimo da vidimo je borbu u srednjoj. Sa druge strane, Edvardsu je to bio poslednji poraz u karijeri i u sledeće 10 borbe zabeležio je 9. pobeda uz jedan no contest, jer je udario u oko Belala Muhameda nehotično, a ovaj nije mogao da nastavi.

Prognoza: Teško da će iko Kamarua zaustaviti, svi vide jedino Hamzat Čimaeva, mada meni je veći favorit da ugrozi sve velteraše Šavkat Rakmonov. Pobeda odlukom Kamarua.

PAULO KOSTA – LUK ROKFOLD

Kosta je od pretendenta za šampiona srednje kategorije dogurao do šestog izazivača. Pauza koja je nastala i dva poraza su dužni za to. Svoje fanove je razočarao u borbama protiv Adesanje i Vetorija, posebno nedavnim izgovorom zašto je izgubio od trenutnog šampiona. Sa druge strane bivšem šampionu ove divizije, ovo su poslednje borbe. Pitanje je u kakvom je stanju jer se nije borio tri godine, a i poslednju borbu imao je u poluteškoj kategoriji.

Prognoza: Jasno je ko dan da je ovo pokušaj da se Boračinja vrati na pobedničke staze i sam je izjavio da je spreman za to. Očekujem pobedu nokautom u drugoj rundi.

ŽOZE ALDO – MERAB DVAIŠVILI

Nedavno je izašao podatak da je „Žunior“ jedini borac koji nije sišao sa trećeg mesta konkurenata za titulu kada se pogledaju svi aktivni borci do sada od 2011. pa naovamo. Takođe jedan je i od „Poslednjih Mohikanaca“ iz stare garde. Prvi je šampion pero kategorije i uspešno je odbranio 7. titula sve do pojave Konora MekGregora. Nakon njegovog odstupanja iz ove kategorije, još jednom je osvojio titulu, ali dva puta gubio od Maksa Holoveja i poraz od Volkanovskog ga je naterao da ide diviziju ispod ali je na debiju izgubio od Marlona Moraesa, a zatim od Petra Jana za titulu privremenog šampiona. Ipak nakon toga je nanizao tri triumfa. SA druge strane Gruzin je imao dva poraza na početku karijere u najjačem MMA takmičenju na svetu. Ipak nakon toga napravio je niz od sedam pobeda u kojem mu je poslednja nad Marlonom Moraešom nokautom, dok su sve ostale odlukom.

Prognoza: Pobedniku ovog duela sledi još najmanje dve borbe do moguće borbe za šampiona bantama. Sa više iskustva kao pobednika vidim Alda i to odlukom.

KOMENTARIŠI

Trenutno nema komentara za ovu vest.

SLIČNE VESTI