UFC 277 – Noć osveta?

Dobrodošli naši dragi čitaoci i ljubiteli borilačkih veština. U iščekivanju silnih borbi koji su u najavi u sledećih nekoliko meseci, selimo se na iventu broj 277, koji će se održati u Dalasu. 

Gledaćemo dve borbe za titulu, po jednu kod dama i muškaraca. Doduše ona kod jačeg pola biće za privremenog šampiona. Ono za šta smo uskraćeni je dvoboj Luka Rokholda i Paula Koste koji ke pomeren za sledeći ivent, 278.

Entoni Smit – Magomed Ankalaev

Duel dvojca koji će biti jako zanimljiv sa par apekata. Prvi jer svi u Dagetancu vide budućeg izazivača u poluteškoj, a druga jerće pobednik najverovatnije ići na Aleksandara Rakića, naravno ako se on oporavi i vrati borbama za nekoliko meseci. 

Ankalaev za sada u karijeri ima samo jedan poraz i to na ulaskuu ovu organizaciju od Pola Krega, nakon toga je napravio niz od osam pobeda, a među njima su imena poput Jona Kutelabe dva puta, Nikite Krilova, Volkana Ozdemira i Tijaga Santos kaonajsveži. Sa druge strane bivši izazivač Smit je neopravdano autsajder po kladionicama. Bivšem izazivaču za titulu u ovojdiviziji je ovo poslednja šansa da se vrati na tom putu.

Prognoza: Četiri godina stariji Amerikanac ima tri puta više mečeva od Ankalaeva, tako da se uzdam u to iskustvo da će biti presudno za pobedu nad Rusem. Tipujem pobedu nokautom.

Aleksander Pantoja – Aleks Perez

Pantoja može da se pohvali da je jedan od retkih koji je pobedio Brendona Morena, ali obojica neće po dobrom pamtiti Deivisona Figuereda. Upravo Amerikancu je on bio poslednji protivnik pre dve godine u borbi za titulu u pero kategoriji. Brazilac sa druge strane nije dobio šansu da se bori za pojas, tako da mu je ovo sjajna šansa da pokaže da li ima šampionski materijal.

Prognoza: Pauza koja je nastala kod Pereza, delom i zbog zasluge njegovih protivnika, po meni biće presudna za pobeduPantoje. Pobeda odlukom sudija.

Derik Luis – Sergej Pavlovič

Nakon šanse da postane privremeni šampion u teškoj kategoriji, a samim tim i direktni izazivač šampionu Frensisu Nganuu, Derik Luis je pao u nemilost organizatorima UFC-a. Najpre je na njega poslat Kris Daukaus, kojeg je nokautirao u prvoj rundi i postao najbolji nokauter svih vremena u UFC-u, a zatim su ga poslali na Taia Tuivasu koji se pokazao kao prevelik zalogaj, baš kao i Siril Gane. Sa druge strane Rus ima samo jedan poraz u karijeri i to od legende ovog sporta, Alistera Overema. Za sada ima niz od tri pobede i pobedom nad Amerikancem bi napravio veliki iskorak na listi izazivača u najtežoj kategoriji.

Prognoza: Simpatičan mi je Luis, kao i cela njegova životna priča, ali ipak se pokazao kao lak zalogaj mladim „lavovima“. Tako da predviđam nokaut od strane Rusa, samo je pitanje odmah ili koju rundu kasnije. 

Brendon Moreno – Kai Kara-Frans 2

Šta bi bilo kad bi bilo...Pa valjda bi smo gledali četvrtu borbu Morena i Figereda, ali je povreda Brazilca naterala Morena da zaobilaznim putem traži šansu za povratak na tron. U prvoj borbi Meksikanac je odlukom sudija ondeo pobedu. Nakon niza od dve pobede usledio je prvi i drugi dvoboj protiv aktuelnog šampiona pero kategorije u kojima je izašao neporažen, ali je u januaru, u trilogiji izgubio pojas odlukom sudija. Kai Kara je osim poraza od Morena doživeo i od njegovog imenjaka Rojvala. Svoj uspon nakon istog je imao u pobedama nad Bontorinijem, bivšim šampionom bantam divizije Kodijem Garbrandtom i nad tada neporaženim Askarom Askarovim koji je u tom momentu bio drugi izazivač.

Prognoza: Jako teško i nezahvalno je prognozirati ko bi mogao da pobedi. Moje simpatije naginju ka momku iz Australije, a očekujem pobedu odlukom sudija.

Žuliana Penja – Amanda Nunes 2

Od Vladivostoka do Los Anđelesa, svi ljubitelji MMA koji prate i dame su ostali u čudu kada je Venecuelanka pobedila jednu od najdominantnijih borkinja današnjice. Sabmišnom u drugoj rundi uspela je da prekine niz od šest pobeda u borbama za titulu Brazilkinje, ukupno devet, ako računamo i najtežu kategoriju kod dama koja postoji. Sa druge strane Nunes je toliko naoštrena, motivisana i spremna da opet dokaže da može da bude vladar u dve kategorije. 

Prognoza: Penja mi je simpatičnija, ali nažalost mislim da će izgubiti pojas. Pobeda nokautom starije borkinje je najrealniji ishod.

KOMENTARIŠI

Trenutno nema komentara za ovu vest.

SLIČNE VESTI