UFC 276 – Nastavak australisko-novozelandske dominacije?

Tropske vrućine koje polako počinju, osetiće se i u najpopularnijem oktagonu na svetu. Videli smo to nakonferenciji koja se desila proteklih dana, a elektricitet kojipostoji kod boraca je baš velik. Pitanje je samo da li ćemo u Las Vegasu videti neko iznenađenje ili biće nešto „već viđeno“ kadasu u pitanju šampioni.

Pedro Munjoz – Šon O’Mali

Brazilski veteran je u slobodnom padu. U poslednjih pet borbi zabeležio je jednu pobedu. Porazi od bivših i sadašnjegšampiona Edgara, Kruza, Alda i Sterlinga ukazuju na to da je sapravom tu gde se i upravo nalazi. Sa druge strane nakon porazaod Marlona Vere ovo je prvi pravi test za „Sugara“ koji skrećepažnju na sebe kako fizičkim izgledom, tako i ponašanjem. Zasada je u seriji od tri pobede i mnogi mu predviđaju da će bitišampion, da li će to biti još jedan lažni hajp ili ipak pun pogodak?

Prognoza: Mnogima ide na k...nerve ponašanje O’Malija, ali ipak moram da priznamo da je to folklor koji danas nedostajeu MMA svetu, pa i u sportu uopšte. Što se tiče prognoze mislimda će Amerikanac pobediti nokautom u drugoj rundi.

Robi Louler – Brajan Barbena

Nemojte da mi se ljutite ako kažem da je ovo borba zaširoke narodne mase. Rob je nakon gubitka titule u velteru pre šest godina imao isto toliko borbe u kojima je pobedio DonaldaSeronea i Nika Dijaza prošle godine. Da li će ovaj veteran boritijoš koju godinu, ostaje nam da vidimo. Sa druge strane njegovzemljak (obojica su rođeni u Kaliforniju) nije se pokazao kaodostojan rival borcima koji su u samom vrhu divizije kao što suKolbi, Edvards i Luke.

Prognoza: Tipujem pobedu „Ruthlessa“ odlukom sudija.

Šon Strajkland – Aleks Pereira

Strajkland je pravo niotkuda podigao prašinu nakonferenciji uoči ove priredbe prozivkama na račun šampionaove divizije Izraela Adesanju. Svi su bili oduševljeni onim šta je rekao, želeći sebi da priušti mesto sledećeg izazivača ako pobedivečeras. Za sada je u seriji od šest pobeda i ne čudi nas ako i sada pobedi da će odraditi još jedno-dve borbe do onu koja nosinajsjajnije odličje  u trećoj težinskoj kategoriji. Sa druge straneBrazilcu je ovo druga borba u UFC-u, a ima i relativno skromnukarijeru u svetu borilačkih veština, pa treba napomenuti da mu je ovo tek sedmi meč u karijeri. Takođe trebamo reći da je nekoliko puta osvajao pojas u srednjoj i poluteškoj kategoriji u Gloriju.

Prognoza: Mislim da će ovo dobiti Amerikanac odlukom, jer je dalekno iskusniji kada je u pitanju MMA, a ono što želimda saznam je da li će mu sledeći protivnik biti pobednik duelaVetori-Vitaker ili Kanonijer ako ne pobedi večeras.

Aleksandar Volkanovski – Maks Holovej 3

Ova borba je trebala da se dogodi na priredbi u aprilu, alimomak sa Havaja se povredio, pa je svoje mesto ustupio Korean Zombi-ju. Volkanovski je prvi put osvojio pojas, a da to nijeurađeno odlukom sudija, pa je nokautom „uspavao“ protivnika. Obojica imaju za sada tri puta odbranili pojas i obojica su dalekood legende ove divizije, Hozea Alda. Australijanac samakedonskim poreklom za sada je neporažen u UFC-u, dok„greh“ Holoveja je što je obe borbe izgubio odlukom sudija i ako večeras izgubi, sledeću priliku da opet postane šampionmoraće da sačeka da neko detronizuje njegovog večerašnjegrivala.

Prognoza: Biću kratak. Pobeda gospodina samakedonskim korenima odlukom.

Izrael Adesanja – Džared Kanonijer

I Adesanja je miljama daleko od legende ove divizijeAndersona Silve, kada pričamo o odbrani najsjajnijeg odličja, alije do sada pokazao da se još uvek nije rodio taj koji može da gasavlada, kada je u pitanju srednja kategorija.  U svim duelima do sada „počistio“ je protivnike na vrhu, pa mu sada „Killa Gorilla“ prvi put izlazi na crtu. Na listi onih koje je ovaj Amerikanacsavladao je Anderson Silva, Hermanson, Gastelum i Brunson, a ima i poraz od Vitakera pre dve godine. Za razliku od poluteškegde je uglavnom gubio od bolje rangiranih, ovde je pokazao da može da se nosi sa borcima koji imaju isti epitet.

Prognoza: Adesanja mi je najomiljeniji boracu u UFC-u, to ne mogu nikada i nigde sakriti, još mi je zanimljiv jer zarazliku od puno boraca ne mora da skida mnogo kilograme. Ono što prognoziram je pobeda odlukom sudija.

/Akinfeev

 

 

Dobar dan i od mene. Ja svoje viđenje UFC-ove priredbe pod rednim broje 276 ću predstaviti ovako. 

Pedro Munhoz – Sean O’Malley

Prvi duel večeri biće meč između Pedra Munjoza i „Sugar“ Šon O’Malija, kako  u Amerikama nema nestašice šećera popularni Šećerko je zadržao svoj nadimak. Isto je zadržao status jednog od UFC-ovih miljenika. Tako i sad, posle poraza od Marlona Vere, Šon je naređao tri pobede nokautima i sad su mu dali Pedra Munjoza, čoveka koji je u poslednjih 5 mečeva doživeo 4 poraza. Ako to nije favorizovanje ja ne znam šta je... 

Prognoza: Sugar je duži i viši, lagani KO za njega. 

 

Robbie Lawler – Bryan Barbarena

Robi Lovler se vraća u svoju prirodnu kategoriju, dakle velter. Posle 4 poraza on je imao meč sa povratnikom Nikom Dijazom u srednjoj kategoriji gde je ostvario pobedu popularnim bacanjem peškira. Svi znate kakav je udarač Robi, isto tako znate kako voli da se brawl-a i koliko voli popularne „blood baths“. Sa druge strane je 7 godina mlađi Brajan Barbarena, isto veoma kvalitetan udarač. Barbarena se može pohvaliti pobedom nad jednim od UFC-ovih prvih miljenika Sejdžom Nortkatom. Da li će ovo biti poslednji meč Robija Lovlera ostaje da vidimo.

Prognoza: Blood bath.

 

Sean Strickland – Alex Pereira

Sudar profesionalnog Striklanda koji ima 15 mečeva u UFC kavezu (28 ukupno) i Pereire koji ima 2 meča u UFC-u (6 ukupno). Strikland je u nizu od 6 pobeda i kao neko ko ume da grappla i rve smatram ga favoritom u ovom meču. A ko zna možda posle ove pobede i napadne titulu? Sa druge strane Pereira je kik-bokser koji je u MMA vodama vrlo kratko (u odnosu na Striklanda) svoju šansu može tražiti na početku svake runde iliti dok ga Šon ne bude srušio. Može da se loži da je dobar u branjenju rušenja ali nije Adesanja...

Prognoza: Strickland UD.

Alexander Volkanovski – Max Holloway

Meč za titulu prvaka perolake kategorije. Sa jedne strane bivši igrač ragbija Aleksandar Volkanovski. Toliko disciplinovan borac, čovek čiji low-kick-ovi ubijaju, čovek koji 11 uzastopnih pobeda u UFC-u. On je u prvom meču uzeo titulu Maksu Holoveju jednoglasnom odlukom, da bi ga u revanšu pobedio podeljenom odlukom sudija. Od tada je pobedio Brajana Ortegu i najskorije nokautirao Čan Sung Junga. Volkanovski ostaje kao verovatno najbolnija rana Maksa Holoveja do sad. Sa druge strane Maks koji je u karijeri pored 2 poraza od Volkanovskog izgubio još od Dastina Porijea, Denisa Bermudeza i Konora Mekregora. O tome koga je sve pobedio neću ni pisati jer čovek ima impresivne poraze, a kakve su mu pobede možete samo da zamislite. Svoju šansu da iz 3. pokušaja pobedi Volkanovskog i osvoji titulu ponovo traži posle pobeda nad Jairom Rodrigezom i Kalvinom Katarom. 

Prvi njihov meč obeležili su low kikovi Volkanovskog čime je de facto i dobio, drugi je bio nešto izjednačeniji ali opet otišao na odluku u korist Volkana. Da li treći meč može da završi prekidom?

Prognoza: Oduvek sam bio kontraš stoga AND NEW! Holloway FTW!

Israel Adesanya – Jared Cannonier

Nakon što je počistio diviziju Adesanja je našao novog izazivača, a to je Džared Kanonijer. Neću pisati previše o Adesanji jer znate svi ko je i šta je a bogami i šta može. Kanonijer iliti popularni tobdžija je neko ko je sebe tražio prvo u poluteškoj kategoriji. Posle poraza od Glovera, Blahoviča i Rejesa prelazi u srednju kategoriju i tu na 6 borbi beleži 5 pobeda (poraz samo od Vitakera). U pitanju je izuzetno snažan udarač, tvrd i pokretan borac. 

Prognoza: Odličan Kik boks meč ali pobeda Adesanje. 

 

/MadMax3397

picture by: UFC.com

KOMENTARIŠI

Trenutno nema komentara za ovu vest.

SLIČNE VESTI