Možda je ipak u nama problem

Većina mojih tekstova u poslednje vreme su bili vezani za KK Partizan ili za NBA i košarku uopšte i trudio sam se da pre svega zbog samog sebe i svog psihičkog zdravlja a i fizičkog neke stvari potisnem u stranu jer se sve nadam da će se pojedinci dovesti pameti, staviti prst na čelo i zapitati gde greše i da li je možda vreme da povuku neki potez. Pričam o fudbalskom klubu Partizan i ne, ne pričam o upravi.

Uprava kao takva je postavljena tu iz jednog prostog razloga-da uništi, unizi, ponizi, unakazi strukturno i finansijski i ono malo što je ostalo pre njih. I ako su za sve ostalo nesposobni u životu jer ne znaju sopstvene guzice da obrišu, za to su maheri. U mentoru imaju onoga što je i respirator u 70 i nekoj preživeo, oni su dovoljno alavi a u isto vreme i nesposobni da i kada žele da urade nešto dobro to ne uspeju, a oni koje oni dovode ćute jer znaju da i ta kora hleba koju zarađuju( pitanje je kada će ostatak plata primiti), je jedina kora koju i mogu da imaju. Realno za bolje od nekog LingLong ligaša koji se bori za opstanak nisu ali opet nisu ni krivi što su kod nas. Ista priča je i sa trenerom. Počevši od Save koji je još neku ekipu i imao, pa preko Stanojevića koji je ma šta mislili o njemu sa igračima koji ponavljam, nisu ni za prvu ligu, uspeo da do poslednjeg kola bude konkurent za titulu. Nerealno je bilo i da se osvoji ali ostajalo nam je da se nadamo, zar ne?

A sada je i Stolica tu. Kakav god da je, dobar, loš, iskusan, neiskusan, trener je Partizana. I došao je kada niko drugi nije hteo. Uprava je klub toliko srozala da se došlo do toga da nas odbije Mladen Krstajić. Pirlo, Marko Nikolić, Jokanović, Ivić, Paunović nikada nisu ni bili kontaktirani jer su znali koji bi odgovor bio. I ako jesu kojim slučajem ja bih voleo da vidim taj razgovor između Ilieva i Vazure sa nekim od njih. Verujem da su pregovori bili teški ali se nije došlo do dogovora jer se ambicije kluba ne poklapaju sa njihovim trenerskim, što je i logično obzirom na to da bi i bombaš samoubica razmislio da li da se raznese uopšte jer ovaj život ipak ima smisla, piše romane jel'te.

Kao što rekoh na početku, na ovaj tekst se ne bih odlučio uopšte da nisam želeo da ispratim prijateljsku utakmicu protiv Mure na pripremama u Sloveniji. Ako je neki drugi protivnik u pitanju izvinjavam se ali bes me obuzima dok pišem ovo pa i grešim. Naime, utakmica nije odigrana jer Partizan nije imao dovoljno igrača. Danas je 21.06. i prelazni rok se zahuktava uveliko a mi osim dva povratnika(a da li je iko nov toliko lud da dolazi u ovaj brlog) nemamo ni jedno pravo pojačanje. Svi znamo da je klub godinama finansijski u kanalu da nema većeg ali problem je još veći kada se vidi da ni iz omladinskog pogona nema nikoga ko bi mogao eventualno da popuni rupu. Kada na sve to dodamo i to da je Stolica napravio rez(Jojić, Marković, Obradović, Miletić, Smiljanić napustili klub) u smislu da nisu ponuđeni novi ugovori a niko nije doveden kao zamena, nameće se pitanje-Šta dalje? Ruku na srce niko od navedenih nije ni zaslužio obnovu ugovora osim Miljkovića koji je, ma šta mislili o njemu igrao dobro ali od čega će se neki "novi" plaćati?

To pitanje ide gospodi koji puše tompuse, sede u foteljama i troše tuđi novac jer ga krvavo nisu zaradili pa...može im se.

Moje pitanje ide vama, navijačima Partizana, ljudima koji kao i ja, na ovaj klub gledate na božanstvo. Dokle ćemo da pustimo da se klub srozava a i gasi, što je neminovno? Koliko treba da budemo ravnodušni prema ovom zulumu koji rade trojica likova očigledno nesposobnih da obrišu sopstvene zadnjice? Kada je dosta?

Ne tako davno su se nosile krstače sa imenom Žarka Zečevića, Bjekovića, Ćurkovića koji su za ovu gospodu Florentino Perez lično. Da, organizacija na jugu je bila na najvišem nivou, ekipa je bila ujedinjenija nego ikada ali šta tačno treba da se dogodi da se kaže od strane nas običnih smrtnika E BRAĆO, JEBIGA, DOSTA JE? Da li treba stečajni upravnik da dobije svoju kancelariju u Humskoj? Mada kada saberemo 2 i 2 oni to i jesu ali nezvanično. Nemaju tu titulu ali katanac im zvecka u sakoima i čeka se ključ koji se nalazi na Andrićevom vencu.

I dok u KK "cveta cveće", Željko je tu, dobila se pozivnica u EL, priča se o pojačanjima koji treba sedmocifrene godišnje plate da dobiju što je zaista dobro, u sekciji koja je oduvek bila oslonac i podrška svih ostalih se bukvalno sve raspada. Dovezli su parni valjak na stadion i tek posle nekoliko nedelja i pljuvanja ga ofarbali u crno-belo. Toliko imaju inspiracije i smisla za marketing. Kamen bi pokvarili.

Kada se osvrnem na naslov, prvoj reči "Možda" nije mesto tu. U nama i jeste problem a tome svedoči činjenica da se onomad kada je oteran Duško Vujošević na skupu podrške okupilo koliko, 500 ljudi? Hiljadu? Sram nas bilo sve.

Opet, kada podvučemo crtu, za ovo smo i glasali. Neka nam je sa srećom pa da mu dogodine u ovo vreme dajemo 40 dana. A onda 6 meseci, pa prva godina, pa druga, u međuvremenu jedne pa druge Zadušnice, a onda kao da nas nikada nije ni bilo. Meni će ostati da svom detetu pričam o nekom Tangu smrti, o nekom Leonardu, o nekoj LŠ sa Mateusom i Westom a i o Petržalki, Bobadilji i Petah Tikvi. Pa i Kroaciji. Jer nije uvek BILO lako ali je BILO lepo.

Ko izađe poslednji neka ugasi svetlo, ako ga uopšte i bude jer struje nema a i sijalica je riknula.

Laku noć.

KOMENTARIŠI

Trenutno nema komentara za ovu vest.

SLIČNE VESTI