UFC Fight Night: Holm vs Viera

Dobro došli dragi ljubitelji MMA. I ovo večе gledaćemo dva naša predstavnika u najjačoj MMA organizaciji na svetu. Takođe biće i borba jednog momka koji se bori pod zastavom jedne naše susedne zemlje, Makedonije, a obradićemo i glavnu borbu večeri. Ovaj event ima par imena UFC Fight Night 206 iliti UFC on ESPN+ 64 ili UFC Vegas 55.

Omar Morales - Uroš Medić

Meksički veteran ima 13 borbe u karijeri i samo dva poraza. Nakon što je ušao neporažen preko Dena Vajt Kontender Serije 23, zabeležio je dve pobede. Sve do tada nastupao je u lakoj kategoriji, a onda se preselio u pero. Prvi na koga je naišao bio je Gruzijac Giga Čikadze koji je trenutno na osmom mestu po rangu u ovoj diviziji i doziveo je poraz preko odluke sudija. Nakon toga savladao je Džejna Janga, ali je u poslednjoj borbi protiv Džonatana Pirsa izgubio sabmišnom. Sa druge strane našUroš, poznatiji kao Doktor, ušao je na isti način kao i njegov protivnik učešćem u Kontender seriji 2020. Nakon debija pobedom, doživeo je prvi poraz u karijeri prošle godine od Dželin Tarneta sabmišnom. Inače pre ovoga imao je sedam pobeda od sedam borbi u karijeri.

Prognoza: Morales je možda iskusniji, ali Uroš je gladan i željan pobeda. Kao i povratku pobedama. Ono što tipujem je da će to učiniti sudijskom odlukom.

 Džosef Holms - Alen Ademovski

Amerikanac probio se do najpoznatijeg oktagona na svetu preko Kontender serije, samo za razliku od dva gore navedena borca, ušao je sa jednim porazom i to na startu karijere u Belatoru. Na debiju prošle godine u UFC-u doživeo je poraz od Džejmia Piketa. Alen Ademovski rođen je u Makedoniji, tačnije u mestu koje se zove Centar Župa. Nakon nekog vremena seli se u Italiju gde počinje da trenira u American Top Team Rome, gde je član i danas. Do prelaska u UFC-iju, ovaj momak koji se bori pod zastavom zemlje odakle je ro]en imao je osam pobeda. Međutim prelaskom u UFC-u doživeo je dva poraza. Zanimljivo je da svih osam pobeda u karijeri je ostvario nokautom.

Prognoza: Svim srcem sam za Alena, ali on se nije borio pune tri godine. Trebao je da se bori prošle godine u oktobru, ali ga je COVID 19 spreČio. Ipak uzdam se u njegovo iskustvo i pobedu nokautom.

Dusko Todorović - Čidi Njokuani

Ne bih slagao ako kažem da je momak rođen u Kotoru jedan od mojih najomiljenijih i najdražih boraca.  I on je kao gorepomenutih fajtera ušao u takmičenje Dene Vajta preko Kontender serije. Ono što je zanimljivo da je debi imao baš kad je u glavnoj borbi bila Holi Holm i ostvario je pobedu. Nakon toga usledila su dva poraza, jedan nokautom, drugi odlukom. Ipak prošlog decembra pobedom nad Makija Pitola vratio se pobedama i došao do 11 pobede u karijeri. Čidi Njokuani je deo UFC-a od prošle godine i stigao je na ist način kao Dule. Ipak bio je član u raznim organizacijama, medju ostalim i Belatora. U celokupnoj karijeri ovaj trideset i četvorogodišnji borac ima 21 pobedu, sedam poraza i jedan no contest. 

 Prognoza: Normalno da se navija za Duleta i da će Dukipobediti nokautom! Tačnije munjom!!!!

Holi Holm – Ketlen Viera 

Za one koji ne znaju Holi je prva uspela da uzme pojas prvoj šampionki među damama u UFC-u, Ronde Rouzi. Međutim nije uspela da ga dugo zadrži, jer je odma u sledećoj borbi protiv Miše Tejt izgubila isti. Nakon poraza od Valentine Ševčenko prelazi u pero diviziju, ali i tu je neuspešna. Čak je protiv Kris Sajborg imala šansu da postane šampionka ove divizije. Nedugo nakon toga vratila se u sadašnjoj diviziji i imala je šansu da postane šampionka u borbi protiv Amande Nunjes, ali je izgubila nokautom u prvoj rundi. Nakon toga slede dve pobede i penjanje na visoko drugo mesto izazivačica u bantam diviziji. Sa druge strane deset godina mlađa Brazilkinja nikada nije dobila priliku da se bori za pojas. Nakon ulaska u UFC-u ređa još četiri pobede bez poraza, ukupno deset, a onda je naletela na Irenu Aldana. Nokautom u prvoj rundi pobedila je Meksikanka. Nakon toga imala je još dve pobede i poraz. Poslednji put je pobedila Mišu Tejt prošle godine u novembru.

Prognoza: “Ćerka propovednika” se nije borila godinu i po dana. Svakako da u njenim godinama to utiče, ali tipujem da će dobiti protivnicu odlukom i da će ukoliko ne gledamo revanš između Pene i Nunjes, gledati nju u borbi za pojas. 

Foto: UFC

 

KOMENTARIŠI

Trenutno nema komentara za ovu vest.

SLIČNE VESTI