Pozdrav Vile, pozdrav Pioniru

Gde ste bre grobarijo! Kako ste? Šta ima? Danas igraju košarkaši! Konačno! Ja ne pamtim da mi je nedelja ovako dugo trajala. Elem, danas je poslednja utakmica koju kao domaćini igramo u Pioniru. Eh, bitno da je bilo lepo. Protivnik je ekipa Mornara iz Bara. 

Poslednji duel protiv Zadra odigrali su sa de facto 6 igrača, gde je petorica igralo preko 30 minuta i Vranješ oko 19. Mnoštvo povreda, odlazaka i problema uslovili su da ovih poslednjih nekoliko mečeva bude odrađivanje posla.

U njihovim redovima nalazi se od skoro rekorder Aba lige po broju postignutih poena na meču, Vladimir Mihailović koji je takođe i najbolji strelac ekipe. Zatim tu su krilni centar Strahinja Mićović, krilni centar-centar Taylor Smith, bekovi Vranješ, Šehović Sead i  super panter Marko Jeremić, krilo Aleksandar Lazić i naravno naš bivši igrač Will Mosley!

 

Trinkijerijev biser, jedan od poslednjih igrača iz te uklete sezone 19/20 koji je otišao iz Partizana. Svaki koš, skok, bananu, ukradenu, svaki blok, ma svaku kapljicu znoja ću mu pamtiti. Za mene najbolji i najvredniji igrač koji je nosio dres Partizana.  Osvojio je samo jedan Kup Koraća i jedan Aba Superkup. Korona se isprečila možda i polufinalu Evrokupa i finalu Aba lige. Nikad nećemo saznati.

Malo ću se osvrnuti o brojkama koje je za sobom ostavio naš Vil. Dakle za nepune 2 sezone u Aba ligi je na 37 utakmica prosečno beležio 6 poena, 4.9 skokova, 0.7 asistencija, 1 blokadu i 0.6 ukradenih. Na takmičenju koje se zove Aba Superkup je u sezoni 19/20 na 3 utakmice beležio 7.3 poena, 2.7 skokova, 1 asistenciju, 1 ukradenu i 0.7 blokada.

U Evrokupu je na 28 utakmica prosečno beležio  5.5 poena, 5.2 skoka, 0.6 asistencija, 1.3 blokade i 0.7 ukradenih.

I za kraj takmičenje u Kupu Koraća, u sezoni 19/20 kada je i osvojio Kup prosečno je beležio 4.67 poena, 3.67 skoka, 1 ukradenu, 2.33 blokade i 0.33 asistencija. A u sezoni 20/21 je beležio 3 poena, 3.5 skoka i 0.5 ukradenih. 

Dakle za 2 godine odigrao je 73 zvanične utakmice za naš Partizan. Naš vojnik, naš Air Mosley. Volimo te Mosley! 

Molim sve koji budu u hali da gromoglasnim aplauzom i još jačim skandiranjem pozdrave zauvek našeg igrača "čoveka lifta" Vila Mozlija!

Utakmica počinje u 21 čas. Vidimo se! Ajmo mi!

KOMENTARIŠI

Trenutno nema komentara za ovu vest.

SLIČNE VESTI