Partizan protiv Olimpije, srećna nova 1976. godina!

Danas je prelep dan. Danas igra Partizan. Momci su u Sloveniji. Igraju protiv Cedevita Olimpije. Protivnik je rasprodao halu Tivoli. Doduše verujem da će biti više grobara nego njih ali ono čisto da naglasim. Dresovi će biti u retro-stilu, dakle noć nostalgije. Ekipa Cedevite Olimpije ima izuzetan sastav za run and gun stil košarke. 

Bekovi kao što su Jaka Blažić i Jacob Pullen koji mogu da pogađaju u serijama iz tranzicije, izolacije ili iz kretnje. Zatim igrači sa NBA iskustvom Yogi Ferrell i Zoran Dragić koji su tu dosta kraće nego svi drugi a već su stigli da se nametnu i da kliknu sa ekipom. 

Na krilu su Edo Murić koji može da igra i stretch 4 a protiv nas je inspirisan maksimalno i Melvin Ejim koji realno može da preuzima sve od 1-5.

Na centru su opet jaki, igrač kao što je Alen Omić koji je visok 216cm sa odličnim povratnim pasom i samom visinom je težak za čuvanje, onda brzi i pokretni Zach Auguste i za kraj uvek neugodni Marko Radovanović.

Ako sam koga zaboravio, ne zamerite. Što se tiče samog duela, ako uđemo u taj njihov ritam to jest jurnjavu nikako ali nikako nam neće biti dobro. Vitaminski režim ne umemo da igramo. Na ruku nam ne ide takođe što mi generalno iz sezone u sezonu imamo problem da branimo liniju za 3 poena. Uvek se nađe ekipa koja nam ne odgovara i gle čuda uvek su to vitamini. No danas ćemo videti od čega smo. 

Poslednja pobeda u Ljubljani bila je 2018. godine, onaj prvi meč koji je odigrao Alex Renfro ako se sećate. Posle toga je došlo spajanje Cedevite i Olimpije i od tad nemamo pobedu na gostujućem terenu. Što se tiče same Cedevita Olimpije oni su u odličnom nizu rezultata, naime u poslednjih 17 duela imaju skor 15-2 gde su ta 2 poraza došla u domaćem prvenstvu odnosno u trećem takmičenju koje igraju. A u Evrokupu su pobedili ekipe kao što su Virtus, Venecija, Ulm i Budućnost. 

Odličan niz rezultata imamo i mi, ne računajući izlet u Panevežisu skalpovi protiv fmpa, Budućnosti pa i Metropolitansa su nešto što nam pojačava samopouzdanje. 

Utakmica počinje u 17 časova, prenos će biti na nekoj Areni (nemam pojma kojoj). 

Hajde da srušimo još jedan negativan rekord na gostovanju i pobedimo novoosnovanu Cedevita Olimpiju u Ljubljani. 

AJMO MI!

KOMENTARIŠI

Trenutno nema komentara za ovu vest.

SLIČNE VESTI