Ajde da rešimo Budućnost

Idemo, idemo. Novo kolo, nova sreća. U Morači nikad veća. Naši momci su u Podgorici. Posle blamaže u Panevežisu i sramne igre protiv Lietkabelisa dolazimo na mesto gde smo poslednji put pobedili 2014. godine. Godine kada je na klupi bio Dule, u postavi Bogdan i Saša Pavlović. Eh sećanja. No da ne dužim previše. Današnji protivnik. Budućnost. Svaka ekipa koju Džikić vodi prosto obožava ulogu autsajdera. Ipak danas mislim da je pritisak na njima, biće puna hala, njima treba pobeda da bi držali korak sa nama. A nama, nama samo treba poraz manji od 9 razlike. Mislim kad kažem samo to je realno tako.  

A sad fjučersi. Na pleju su baš jaki. Realno možda i najbolji par u ligi Džastin Kobs i Kendrik Peri. Obojica sa karakteristikama takvim da nadopunjuju jedan drugog. Kobs ubica sa poludistance, dok Peri poteže i za 3. Obojica veoma prodorni igrači, dok Kobs ume da odigra i leđima. Dalje, na beku su Di-Džej Sili koji je skorer to jest klasičan poenter i popularno rečeno 3&D bek Petar Popović to jest prangijaj za 3 i prangijaj u odbrani. Dalje, uvek neugodni Suad Šehović. Nije se nešto naigrao ove godine ali crveno oko njegovog imena, jer znamo mi zašto. Krila, njihova krila zamislite mogu da polete. Uvek neugodni Vladimir Micov i mladi i poletni Edin Atić. 

Na poziciji krilnog centra su takođe veoma jaki. Tu su preiskusni Marko Jagodić-Kuridža, novajlija u ekipi Donatas Tarolis i povratnik posle bolesti Danilo Nikolić. Svaki od njih može da potegne i da pogodi za 3 i to u dobrim procentima (videti pod Danilo Nikolić 2020-2021). 

I za kraj na centru Filip Barović i Zoran Nikolić čuvaju leđa odličnom Viliju Ridu. Rid koji odlično igra iz pika, igra iznad obruča, čuva svoj obruč, dobro trči i može sa posta. Odličan centar. Nikolić koji je predobar defanzivno i može da odmeni Rida kvalitetno. A Barović, on je tu da popuni broj..

Kako ćemo mi rešiti ovaj meč. Pa jednostavno moraćemo da ih pritisnemo na bekovima i da odbrana pika sa kojom se mučimo cele godine bude dobra. Mislim nije neka rocket science ovo što pišem ali eto. Ako kanimo pobediti moramo dati više koševa od njih. I naravno sprečiti njihovu belu tehniku kroz naš obruč. Za kraj ključna reč. Energija. Ako pokažemo naznake energije kao u meču sa zvezdom možda nešto i bude. Ako ne, onda samo da bude manje od 9.. 

Nisam neki optimista ali šta znam, kakva je godina i dobro je. Budite mi dobri. Ajmo mi!

KOMENTARIŠI

Trenutno nema komentara za ovu vest.

SLIČNE VESTI