Litvanske zore donose nove nade

Nema odmora dok traje sezona. Idemo dalje za iste pare, nema slavlja. Manje od 48h nakon gradskog derbija u Beogradu naši momci će igrati u Litvaniji. Protivnik je uvek neugodna ekipa Lietkabelisa. Znate svi da je na klupi Čanak, u ekipi Gagić i naš bivši junior Radičević. Dakle o tome nema priče preterane. Tvrda su oni ekipa, kod kuće su skinuli skalp Huventudu i Metropolitanu, zamalo dobili Lokomotivu. Još u Beogradu su i nas dobro namučili. Jednostavno su pokazali da su ekipa u kojoj svako može da potegne za 3 (osim Gagića) i aj što potežu nego i pogađaju. Igrači kao što su Orelik i Kalaicakis su dvojica najopasnijih strelaca, sa niskog posta vrebaju Gagara, Maldunas i Beržins a dirigent i najbolji asistent ove ekipe je i dalje Nikola Radičević.

Igraju klasičnu litvansku košarku. Kako to oni rade? Pa jednostavno, prodor pa povratni pas i ako je potrebno ekstra pas dok neko ne šutne. Takođe i šut posle ofanzivnog skoka koji je nama po pravilu problem. 

Kako će to naši momci rešiti ostaje da se vidi. Od momaka je za očekivati nešto lošija partija posle velikog emotivnog pražnjenja u nedelju i putovanja već odmah u ponedeljak. Očekujem težak meč ali isto tako očekujem da neko poput Kurucsa koji nema toliko zapažen poenterski učinak iskoči. Svi kažu da se onakva partija našeg plejmejkera Alekse neće ponoviti i da na kladionicama udarate minus, moj utisak je da vatra u toj levoj ruci ostaje da gori. Pa nek me demantuje. 

Od 18H budite uz kanale Sportkluba. Ajmo crno-beli!

KOMENTARIŠI

Trenutno nema komentara za ovu vest.

SLIČNE VESTI