Treća sreća ili...

Pozdrav ljudi, kako ste? Danas igra naš Partizan. Igra u crno-belom Pioniru. Igra protiv najmlađeg rivala, u stvari nije, grešim jedini klub mlađi je KK Cedevita Olimpija.

Pa da pređemo na stvar. Naš protivnik se odlikuje veoma tvrdim sastavom, punim dobrih defanzivaca, krakatih i jakih igrača koji mogu da potegnu odakle god. Oni su veoma dobro posložena ekipa u kojoj svi nosioci postižu približan broj poena. Takoreći niko ne odskače previše.

Najbolji poenter je Nikola Kalinić koji prosečno postiže 11.3 poena po meču uz odličnih 45% za 3. Jedini uz njega koji postiže preko 10 poena je Ognjen Dobrić sa 10.5 poena uz takođe odličnih 42% za 3. I sad kreće žurka, u rasponu od 6.9 do 9.7 poena imaju 8 igrača. U ovu grupu spadaju svi njihovi stranci: Volters, Holins, Vajt i Ivanović ali i Davidovac, Kuzmić, Lazić i Mitrović. Svaki od ovih igrača osim Kuzmića može da pogodi za 3 i to pogađa u solidnim procentima. A poznajući nas i kako nam je to rak rana oduvek, biće veselo videti kako ćemo se snaći. Uz to valja pomenuti i Stefana Markovića koji vaskrsava protiv nas (videti pod KRK) i pogađa sve. I kao šlag na tortu deda Marko Simonović koji je pretnja sa trojke uvek.

Dve stvari vidim kao problem u meču sa njima, dakle kako ćemo se snaći na zonsku odbranu tj. da li će nas ići šut. Onda kako ćemo mi braniti njihov pick and roll, jer kako je bilo u prva dva meča ili smo ispadali kao iz kamiona i puštali lake poene na obruču ili smo obruč zatvorili a ostavili slobodnog čoveka na šutu za 3.

Partizan će se kao i uvek susresti sa udvajanjem Pantera, e zbog toga on mora brže da se oslobađa lopte. Mada ne samo on nego generalno svi. Napadati ih dodavanjem a ne driblingom. Momci moraju pokazati energiju od prvog minuta, krenuti jako i nadam se nošeni publikom mogu do pobede. Znam da nisam rekao ništa pametno, ali bože moj navikli ste već.

Meč će početi u 18:30 minuta na starom mestu.

Poruka za svih 8 hiljada duša koje će biti sutra u Pioniru je sledeća:

PARTIZAN I SAMO PARTIZAN!

KOMENTARIŠI

Trenutno nema komentara za ovu vest.

SLIČNE VESTI