Partizan vs Jugoplastika / POP 84 / Split

Pozdrav ljudi. Kako ste? Danas igra naš Partizan. Biće ovo prvi put posle 3 sezone kako ja propuštam 2 uzastopne utakmice na kojima je naš voljeni Partizan domaćin. No sve teče, sve se menja. Biće to već dobro. E da, pozdrav sa Grbavice. Ko razume shvatiće.

Na meniju danas je KK Split. Slavni rival još iz stare države. Opasni su to dueli bili (debilu nisi bio ni u planu tad). Neću o onome što ne znam... Idemo o njihovom timu sad.

Prvi duel krajem septembra Partizan je dobio rutinski reklo bi se. Od tada promenilo se što šta, makar u redovima našeg protivnika. Ekipu čine najviše domaći igrači, sa po kojim strancem (trenutno 1 a ako računamo i BiH i Slovence onda je to 4).

Poslednje pojačanje ekipe, američki bek Šenon Šorter je odigrao tek 2 utakmice a već se pokazao i istakao kao lider. Prosečno postiže 18.5 poena uz solidne procente i za 2 i za 3 (40+%). Vidim ga kao večeru za Jama, Aleksu i Dalasa.

Drugi strelac ekipe je hrvatski bek Toni Perković. Bek šuter koji prosečno postiže 10.5 poena uz ne tako dobre procente za 3 (samo 30%) ali na velikom uzorku, preko 6 pokušaja po utakmici.

Treći strelac je mladi krilni centar Darko Bajo. Prosečno beleži 10.4 poena uz 4.2 skoka.

Pored ovih stelaca tu su i dirigenti, plejmejkeri Nejc Barič i Roko Leni Ukić. Ukić koji je uz Matea Kedža najstariji u ekipi ali de facto najiskusniji i koji se logično pita za sve. Nešto kao Rok end Rol Stipčević ali u Splitu. Nejc Barič je najbolji asistent ekipe sa 4.2 asistencije po meču.

Vredni pomena još ostaju krilni centar Karlo Žganec, koji je sa 6.2 skoka najbolji skakač ekipe i šuter prangijaš slovenac jedan jedini prvi Maj Kovačević. Maj Kovačević koji još nije pogodio dvojku na protekla 2 meča.

Što se tiče našeg Partizana situacija je bitno drugačija, doveden je konačno taj dugo čekani centar. U pitanju je Matijas Lesor. Svi znate ko je on, šta je on i koliko može. Pokazalo se da je doneo potrebnu čvrstinu u reketu, sigurnost na skoku ali što je još bitnije doneo je preko potrebni odmor Zeku Ledeju. Samim tim što se odmara Zek će i igrati bolje. Ostalo je sve manje više i nebitno, Žoc zna šta radi. Žoc uvek zna šta radi. Aj zdravo.

Svima vama koji ćete sutra biti u hali zavidim. Danas od 18:45 Partizan će u Areni dočekati Split. AJMO MI!

KOMENTARIŠI

Trenutno nema komentara za ovu vest.

SLIČNE VESTI