Loko, Loko

E pozdrav ljudi. Ovo je zvanično prva najava koju pišem kao sveže zaposlen čovek, stoga dok me još nisu iscedili, hajde da bude u veselom tonu. Danas u Krasnodaru od 17:30 minuta Partizan gostuje ekipi Lokomotiva. Moćna Lokomotiva kao i svake godine zavisi veoma od stranih košarkaša, domaći tj. Rusi su tu da popune broj. Dakle udarnici ove ekipe su Amerikanci Džonatan Motli, Erik Mekalum, Stenton Kid, Darius Tomson, Greg Vitington i Kvin Kuk uz privremeno povremene partije Alana Vilijamsa. Naravno uz njih su tu i ono takozvano pomoćno osoblje koje čine naš Ivan Paunić zatim Rusi Martinik, Ilnjitski, Ščerbenev (kako god).

Najveća opasnost preti od dvojca Džonatan Motli i Erik Mekalum. Obojica u proseku postižu preko 20 poena, Mekalum je opasan spolja, Motli unutra. Motli je čak realno i MVP dosadašnjeg dela takmičenja jer uz skoro 24 poena beleži i 7.6 skokova, 1 ukradenu i 1.4 blokade. Preopasan i pretežak zadatak za našu centrasku linija. Al Aj ne lezi vraže tu je i Mekalum. Erik koji šutira bukvalno iz svake moguće pozicije, no poznat je kao igrač koji zna da uđe u probleme sa šutem, jednostavno da ga neće, ali isto tako je poznat i kao igrač koji zna da jedno poluvreme ne pogodi ništa a drugo sve. Još jedan pretežak zadatak za našu odbranu.

Darijus Tomson je sa 12 poena i 6 asistencija (najviše u ekipi) čovek koji vodi igru ovog tima. Sa skoro 2 ukradene po meču je najbolji kradljivac ekipe.

Vitington i Kid, krila ove ekipe obojica provode skoro 30 minuta na terenu što samo dovoljno govori koliko su bitni i za napad i za odbranu.

Za kraj Alan Vilijams i Kvin Kuk. Vilijams koji je do povrede bio najbolji skakač evrokupa sa preko 14 skokova po meču polako se oporavlja od povrede i igra tek nešto više od 15 minuta što ga ne sprečava da postiže 5.5 poena uz 7 skokova. Kvin Kuk, nekadašnji igrač Lejkersa i Golden Stejta do sada je postigao tek poen u takmičenju. Svima jasno da protiv nas postiže bar 2.

Što se tiče ostalih, zapamtite njihova imena: Martijuk, Ilnjitski, Ščerbenev, Paunić i Vediščev. Oni nisu otpisani, oni su zapisani i zapamćeni. Jer nikad se ne zna. Zlu ne trebalo.

Danas sa posla idem srećan, gledaću Partizan. Svi u 17:30 ispred TV-a. Igra naš Partizan.

Pozdrav ljudi!

KOMENTARIŠI

Trenutno nema komentara za ovu vest.

SLIČNE VESTI