Barsko zlato još neko kopa

Partizan danas gostuje u Baru. Nemoj neko da je rimovao... 

Biće ovo veoma teško gostovanje. Domaćin je posle startnih 6 poraza pronašao neku igru i u poslednjih 5 utakmica imaju 4 pobede. Ekipu predvodi sa 13.4 poena bek šuter/pogađač Vladimir Mihailović, uz njega kao dirigent napada je Nemanja Gordić koji beleži 12.2 poena i 4.7 asistencija po meču. Ekipa Mornara je ranijih sezona bila poznata po velikom broju američkih košarkaša, međutim ove sezone su njihov broj sveli na 3. U pitanju su: naš nekadašnji košarkaš Vil Mozli, Tejlor Smit i Trej Luis. Od poznatih imena tu su krilo Aleksandar Lazić, povratnik u ekipu krilni centar Strahinja Mićović, nekadašnji panter bek pogađač Marko Jeremić, naravno i mlađi Šehović. Nemanja Vranješ još nije upisao ni sekund na parketu ove sezone ali unapred ga apostrofiram kao belu tehniku kroz obruč. Čuvaj se Mornara i kad im je Vranješ na klupi bez sekunde igre. 

Mornar je dosta jasna ekipa, otprilike svi mogu da pripale za 3.  Gordić, Lazić i Mihailović šutiraju preko 35%, dok Jeremić, Lazić i Luis šutiraju preko 40% (Luis 48.8%).

Gordić takođe organizuje i kreira iz pika. Na unutrašnjim pozicijama su Tejlor Smit i Vil Mozli, zatim streč četvorka Mićović i takođe može da uskoči i Lazić da pokrije ako treba poziciju 4, njima pomažu domaći igrači Rakočević i Miković. Protiv Mornara biće problem ako ih krene šut, mada ne treba biti prepametan da bi se to shvatilo. Ostaje da se vidi kako će naši bekovi amortizovati njihove spoljne igrače i da li će ublažiti njihov šut. Videli smo kako je bilo protiv Cedevite... Ne sumnjam da je posle 2 nešto lošija duela (Cedevita i Slask) želja ekipe i trenera da se propusti koji su bili isprave ali i da se pruži nešto dominantnija partija. Ko igra i ko ne igra u našoj ekipi zaista nije važno, mi smo Partizan i mi idemo po protivnika. 

Utakmica počinje u 17 časova. U hali Topolica biće dozvoljeno samo 100 gledalaca, tako da zavidim im svima. Napred Partizane! Ajmo mi!

KOMENTARIŠI

Trenutno nema komentara za ovu vest.

SLIČNE VESTI