Danas je subota i igra KK Partizan.

Danas je subota i igra KK Partizan. Ne treba vam bolji povod da pođete u halu na Novi Beograaaaad. Momci su pobedili Igokeu u utakmici koja je bila na krv i nož, a zatim su u gostima deknuli i ekipu Metropolitan Bulonja koja se posprdala sa nama prošle sezone. Zaslužuju podršku. Današnji protivnik je ekipa Cedevita Olimpije iz Ljubljane. Nisam ih nešto gledao ove godine ali na osnovu samo rezultata vidim da je to neka igra slična Partizanu od prošle godine, dakle 2 pobede pa 3 poraza pa 3 pobede pa 2 poraza, namuče Virtus pa izgube od Zadra I slično. Okej možda hronologija događaja nije sasvim usaglašena, ali svi kapirate poentu price. Što se tiče njihovog sastava on je pretrpeo značajne promene od početka same sezone. Oterali su Markusa Kina, Luku Rupnika, Žigu Dimeca i Džekija Karmajkla a doveli Jogija Ferela i Alena Omića.

Uz ovu dvojicu novajlija u ekipi su ostali Jaka Blažićč (ć ili č mbemga), Edo Murić, Alen Hodžić, Zek August, Džejkob Pulen, Melvin Edžim (ili Edžam kako god), Marko Radovanović i Luka Ščuka. Dosta skraćena rotacija koja ipak u sebi sadrži značajna i respektabilna imena. Svi znate ko je, šta je i šta može Jaka Blažić. Ista priča je i sa Murićem i Omićem. Džejkoba Pulena i Alena Hodžića kao dvojicu čistih šutera odnosno bekova u ovoj ekipi ću apostrofirati kao gospodu koja mogu biti zadužena za belu tehniku na meču večeras, o Jaki i da ne govorim. Unutrašnja linija sačinjena je od Zeka Augusta skočnog i pokretnog onako baš modernog krilnog centra/centra, bivšeg pantera Marka Radovanovića, Melvina Edžima koji čuva sve od 1 do 5 i Alena Omića visokog 216cm. Na papiru je to beton unutrašnja linija, u praksi to izgleda malo drugačije. Imamo i mi konje za trku sa njima. Ledej, Koprivica, Smailagić pa čak i kapiteni Dangubić i Zagorac će imati dosta posla ali smatram da oni to rešavaju. Za kraj sam ostavio njihovo najnovije pojačanje, NBA beka Jogija Ferela, opasan šuter koji se takođe pokazao kao vrlo dobar asistent. Ne bojim se kako će Madar, Avramović, Mur, Panter pa čak i Glas i Trifunović da se snađu sa njihovim spoljnim igračima. Kad smo uspeli da neutrališemo Kobsa koji je realno možda i najbolji bek u ovoj možemo i njih.

Oni su ekipa koja ima veliku količinu poena u rukama, svi šutiraju, visoki su, generalno mogu sve da brane jer imaju Murića i Edžima koji pokrivaju u odbrani pozicije od 1 do 5. Pokazalo se ove sezone da pobeđuju kada šutiraju preko 50% iz igre što složićete se i nije neki previše nelogičan parametar. Od njih očekujem dosta šuteva za 3, međutim ako se uspori prenos lopte otežaćemo im ruke i svakako pokvariti šutersko veče. Unutrašnja linija Partizana moraće da sačuva defanzivni skok što je nama rak rana ove godine. Nije ovo neka prepametna analiza ali eto, izvolite neko moje laičko mišljenje o utakmici.

Svakako je forma i atmosfera u njihovom taboru trenutno presudna i smatram da naši momci, nošeni sa tribina mogu do pobede. E da, opet zaboravljam utakmica počinje u 19 časova u Beogradskoj Areni. Vidimo se!

KOMENTARIŠI

Trenutno nema komentara za ovu vest.

SLIČNE VESTI