Partizan u carstvu Flore i faune

Pozna je jesen. Lišće je uveliko opalo, vetar ga raznosi ulicama natopljenim dosadnom jesenjom kišom. Okruženi smo sivim sumornim nebom. Svakodnevica, obaveze koje robotski izvršavamo, dosadni dokoličari sa ispraznom pričom. Stvari koje nas ubijaju u pojam, iznova i iznova.

Negativna energija koja se akumulira u nama mora izaći, a mi sportski fanatici izduvni ventil pronalazimo u voljenom timu, u ovom slučaju, to je naravno Partizan. Dosadna nedelja se privodila kraju, došao je na red četvrtak i evropska utakmica u Kupu Slavice Ćukteraš. Ne postoji navijač Partizana koji je pomislio da ovo neće biti nova rutinska pobeda u Evropi za overu evropskog proleća, te da će svima uneti razlog za slavlje i sreću koja bi apsorbovala sva negativna osećanja u nama. Naravno, naš Partizan je opravdao epitet “avangardnog” kluba i iznenadio sve nas. To iznenađenje je bilo sve samo ne pozitivno. Nakon raznih brukanja u Evropi koje pamtim, kao što su razne Artmedije, Šamroci, Asteras Tripolisi, Aeli, Tunovi i ostali Miki Maus klubovi. Na listu je dodata Flora iz Talina. Da, naš Partizan se upisao u istoriju tog poluprofesionalnog kluba iz Estonije. Uspeli smo izgubimo, što je bila ujedno i prva pobeda Flore u evropskim takmičenjima nakon 31. godinu.

Nisam neko ko će lečiti frustracije tako što će psovati i pljuvati igrače koji nose dres našeg voljenog Partizana. Štaviše, uvek se trudim da ih opravdam, što bi se reklo “kao da su mi iz kuće”. Ovaj put je drugačije, opravdanje ne postoji za ovu bruku i sramotu naših igrača. Razumno je da je došlo do zamora materijala, borimo se za titulu u domaćoj ligi, prvi smo na tabeli, nekolicina fudbalera je povređeno i bolesno. Na sve to se u toku utakmice dogodio nesrećni start nad našim kapitenom Markecom, koji je konačno rešio da igra fudbal ove sezone. Mesar iz estonske ekipe ga je “digao u vazduh” što je prouzrokovalo lom ključne kosti. Ništa nije bilo kako treba na toj utakmici. Počevši od termina utakmice, vremena u mom gradu, uslova za igru u Talinu i pogotovo igre našeg tima. Naravno, to ništa ne sme da bude alibi. Mi moramo da nastavimo našu borbu, iako je to borba sa vetrenjačama, ne smemo se predavati. Uz borbu na domaćim njivama, mi MORAMO pobediti na JNA 9.decembra ekipu kiparskog Anartozisa. U suprotnom, sve dobro šta su Stanoje i ekipa napravili u dosadašnjem toku sezone će biti zaboravljeno i bačeno u vodu.

Da ne bude da samo mračim u ovom tekstu, siguran sam da ćemo se po ko zna koji put dići iz mrtvih i pokazati zašto smo mi Partizan. Puna podrška I treneru i igračima do samog kraja i naravno brzo ozdravljenje Nathu i Markecu, pa kako bismo rekli “ko šta ponese”. Ajmo mi!


 

KOMENTARIŠI

Angulo Contrario

- 28.11.2021 16:14

"Zamor materijala" posle reprezentativne pauze!? Zanimljiv fenomen. Biće ipak da u sadašnjem igračkom sastavu Partizana njih bar 2/3 su panjevi u taktičko-tehničkom pogledu a ona 1/3 koja nešto malo i zna lopte je fizički i atletski daleko ispod zahteva modernog fudbala 21. veka. Kakvi igrači takav i trener. Idealno su posloženi.

SLIČNE VESTI