O Andori i planinama

Dobar dan, dobar dan, svaki dan dobar dan. Svaki dan je odličan kada igra naš Partizan. Opa, Andora a?Teško gostovanje? Bogami i jeste. Hajde da vidimo zašto.

Veoma specifična ekipa, koja se sastoji od kvalitetnih igrača koji se potpisuju i ostaju u ekipi i više od 3 godine. Ove godine su se dobrano pojačali i doveli igrače kao što su Kodi Miler-Mekintajer, Amine Nua, Konor Morgan, Gal Mekel, Dru Kroford, Marion Nakić. 

Ekipu ću secirati nekim redom, ako je to ikako moguće, bar kod mene. Elem.

 

PLEJMEJKERI

Počeću sa najboljim statistički. Naš, bivši igrač, pobegulja, čovek koji me je blokirao na tviteru, Kodi Miler-Mekintajer. Svi se sećate šta može i šta ne može, šta umije i šta ne umije. Trenutno je sa 15.3 poena i 9.3 asistencije po meču, najbolji poenter i asistent ekipe, što se tiče asistencija tu je takođe najbolji i u celom takmičenju. Poznajući kako je igrao u prošlom mandatu i kako se snalazi pod pritiskom, doručak za Jama i Aleksu. Idemo dalje.

Klevin Hana. Jedan od onih starosedelaca u ekipi. Treća sezona u dresu Andore, peta sezona u Evrokupu, iza sebe takođe ima i partije u Evroligi za ekipu Gran Kanarije. Iskusan plejmejker, koji je sa 12 poena po meču drugi poenter ekipe. No ono što je zanimljivo su njegovi procenti šuta, naime do sada je imao samo 3 promašaja iz igre (2/2 za 2, 6/9 za 3, 2/2 za 3). Jedina da kažem mana mu je što je visok „samo“ 179cm. Opet doručak za Avrama i Jama, ali i Dalasa koga sam nepravedno izostavio.

Gal Mekel, treći plejmejker ove ekipe, poznati „jorneyman“ koji nema gde nije igrao. Još mu ostaje i za pravi FMP da odigra koji meč i moglo bi se reći da je imao potpunu karijeru. U protekle 2 utakmice nije igrao, pravo da vam kažem ne znam iz kog razloga ali eto pominjem ga zbog znate već čega ;).

Giljem Kolom, moj omiljeni lik, rođeni brat četnika andorskog Kina Koloma, kapiten ove ekipe. Nažalost igra u proseku manje od 5 minuta, ali mnogo gotivna glava. 

 

BEKOVI / KRILA

Dru Kroford. Amerikanac koji je došao iz redova Breše. Sa 11.7 poena je treći poenter ekipe. Svoju najbolju utakmicu odigrao je u prošlom kolu protiv Hamburga, što mi daje za pravo da pomislim da protiv nas neće prebaciti 7 poena, ali da ne trčim pred rudu. Pouzdan šuter sa distance (38.5% za 3) i pride veoma iskusan, namazan štob se reklo. Nek proba da stigne Pantera ako ume.

David Jelinek. Još jedan od starosedelaca, samo što ovaj gospodin iz Češke započinje svoju 6. sezonu u dresu Andore. Sjajno zar ne? Pouzdan šuter koji postiže 8.7 poena po meču uz solidne procente za 2 66.7% i za 3 50%.

Oriol Pauli. Posle 6 godina igranja za Gran Kanariju, potpisao je 2020. godine za Andoru. U proseku postiže 5 poena uz 4.3 skoka po meču.

Mario Nakić, rođeni Beograđanin se vraća kući, sin našeg Ive Nakića, iz omladinskog pogona Reala izašao je i sad se traži u seniorskoj košarci. Povukao se sa drafta 2021. godine, Andorin zalog za budućnost. Prosečno postiže 8.3 poena uz 4.3 skoka po meču. Iskreno bih voleo da ga vidim kod nas, ali eto šta će biti ne znam...

CENTARSKA LINIJA

Amine Nua. Posle 2 sezone u Evroligi, koje je igrao za ekipu Asvela u kojem je ponikao, prešao je u ekipu Andore ovog leta. Sećamo ga se u iz sezone 18/19 kada je igrao protiv nas. Jedna moderna četvorka, koja može da opali za 3, a opet dovoljno je visok i jak da može da pokrije poziciju centra ako zatreba. Sa 10.3 poena po meču četvrti poenter ekipe.

Konor Morgan. Takođe kao i Nua, moderna četvorka koja može da pripali za 3, prošle sezone igrao za ekipu Huventuda i u dvomeču sa nama postigao 22 poena ako se ne varam. 

Olomujiva ili Olomuđiva Babatunde jedan od trojice centara koji deli minute na toj poziciji. Uz njega su tu Musa Dianj i Viktor Arteaga.

 

Generalni stav o njima je da imaju nešto slabiju centarsku liniju izuzev četvorki Nue i Morgana, što nama odgovara zbog problema da branimo unutrašnje pozicije. Spolja su jači, ali opet i mi smo tako da će ovaj meč uprkos svemu biti veoma izjednačen. Kako će meč teći ja zaista ne mogu da predvidim. Hajde da navijamo. Napred Partizan!

 

Da, umalo da zaboravim, utakmicu možete gledati na kanalima sportkluba od 20 časova. Sportski pozdrav!

KOMENTARIŠI

Trenutno nema komentara za ovu vest.

SLIČNE VESTI