Bistriji ili tuplji čovek biva kad…

Ne prestajem da se iznenađujem, ti veliki čoveče. Pokazuješ da te ne zaslužujemo. Sve što radiš, taman je. Hvala ti za sve. Ti si lider, ti si Bog koji hoda zemljom. Za nas si Bog. A to što neki ne veruju tebi, to njima na čast. Na čast ako je imaju, jer nemaju obraz. 

Čovek kada uradi neku izistinski glupu stvar, to je obično iz plemenitih pobuda. Ovo je rekao Oskar Vajld u svom jedinom romanu Slika Dorijana Greja. Prestao sam da verujem u ovo. Definitivno.

Ono što je bilo i što će biti je gotovo. Zadnje je vreme došlo. Doteralo je cara do duvara. To je odveć tako, samo sada postaje kristalno jasno. 

Mastilo se razliva, prelilo je mastionicu i prlja naše bele rukave. Uskoro će nam zaprljati i ruke, a posle dugo vremena smo konačno čisti. Ne dozvolite da nam ruke budu prljave. Oduprite se tome. Nije to ništa njihovo. Ni mi, ni vi, ni jin ni jang. Ništa ovde neće biti njihovo. Taj sedi džin sa Morave, on vodi ka iskupljenju. Kako duhovnom tako i fizičkom. Čistilište duha je potrebno sada više nego ikada. Očistiti sve ukaljano i krenuti napred. Pratiti sedog džina. Ne kaljati se opet mastilom po novom ruhu. Mrlje od mastila ne vredi odmah prati vodom, prvo moramo dići ruke od izvora dakle mastionice, potom to ruho zameniti novim i krenuti svojim putem, putem bola, borbe i sreće.

Foto: Dragana Stjepanović

KOMENTARIŠI

Trenutno nema komentara za ovu vest.

SLIČNE VESTI