Más cojones, por favor

Prvi meč u Beogradu je bio idealna šansa da Gent bude prvi tim iz Belgije koji polaže koplje pred Partizanom, ali je ponovo uslijedila blokada i "parni valjak" se još jednom pretvorio u igračku sa kojom se predstavnik iz kraljevine igrao.


Evropski mečevi se ne igraju da bismo umirali u ljepoti, pobjeđivali 5:0 i imali posjed lopte 70%. Jeste bilo lijepo gledati kako naši momci nadigravaju Mančester Junajted, ali takva partija je bila posljedica velikog nivoa testosterona. Muškosti je falilo u meču protiv "poglavica", ulazilo se u duele bojažljivo, kontrola igre je prepuštena gostima, a oni su svoje prednosti itekako umjeli da iskoriste (visinu, agresivnost i fizičku dominantnost), pa su zasluženo u Flandriju odnijeli cijeli plijen. Paradoksalno je da je gol glavom postigao jedan od najnižih fudbalera na terenu, Sven Kums, ali to dovoljno govori koliko je Partizan bio raštimovan i blijed u jednom od najvažnijih mečeva ove sezone. U kolikoj god krizi bio, Gent je ozbiljna, iskusna ekipa koja zna da igra fudbal i koja je svjesna svojih nedostataka i kvaliteta. Kvalitetima su pokrili mane, djelovali su izuzetno motivisano, agresivno, dominantno i ove sezone često nezapošljenog Aleksandra Popovića su te večeri pretvorili u Partizanovog heroja. Vadis Ođiđa Ofoe je opravdao moja očekivanja i radio je sve što se od igrača takvog kvaliteta očekuje - bio je dominantan sa i bez lopte, stvorio je saigračima dosta prilika za postizanje gola i pokazao Partizanu kod koga su ključevi tima. Čakvetadze je demonstrirao zašto su za njegove usluge bili zainteresovani mnogo jači timovi od Genta i na muke je brzinom i odličnom tehnikom stavljao odbranu Partizana kad god je imao loptu u nogama. Odbrana gostiju je djelovala neočekivano sigurno, stručni štab je odlično pripremio utakmicu, odsjekli su Rikarda, Natka i Markovića i sveli pokušaje našeg tima na minimum. Podatak da smo prvi udarac u (na) okvir gola uputili tek u završnici meča je za tim Partizanovih kvaliteta i forme poražavajuć, u meč se ušlo bojažljivo i sa previše respekta prema protivniku koji nema veći kvalitet od Sočija. Sve linije tima su stajale daleko od lopte kada su protivnički igrači imali posjed, presing nije postojao do momenta kada je voda došla do poda, a akcije u fazi napada su igrači Genta izuzetno lako čitali i osujetili svaki pokušaj da se ugrozi gol Sinana Bolata.
 

Pogrešna priprema meča dovodi do ovakvog krajnjeg ishoda, a navijači Partizana će oprostiti sve, ali rezervu i kukavički pristup nikada. Makar to bili i porazi od Junajteda, Arsenala, Brage, Genka, Bilbaa, Dinama iz Kijeva, Mančester Junajteda... Partizan je u obavezi da igra hrabro i napadne svakoga, a rezultat će doći kao posljedica muškosti. Bez Zdjelara i Markovića će biti sve mnogo teže, ali to nije izgovor da se na teren Gelamko arene izađe bez duše i viška testosterona. Hrabro, do posljednjeg minuta i atoma snage.


Partizane, napadaj! 

KOMENTARIŠI

Trenutno nema komentara za ovu vest.

SLIČNE VESTI