Takeover: Sve je gotovo, ali ništa nije gotovo!!!

U Newcastle Unitedu nikada nije dosadno. Baš kada se mislilo da se prašina oko neuspešne prodaje kluba završila, Mike Ashley je preko oficijalnog sajta objavio da je Premier League odbila prodaju Newcastle Uniteda.Mike Ashley je direktno optužio čelnika Premier League Richarda Mastersa da je direktni krivac što Newcastle United nije prodat.

 

Ja lično mislim da se saga ovde uopšte nije završila i da ovde ništa nije gotovo, već da je tek počelo.

Tek sada će mnoge stvari izaći na videlo.

Za čelnike Premier League bi bilo pametno da pozovu Saudijce da se vrate za pregovarački sto i da nađu rešenje, jer u suprotnom im sledi tužba a tu ćete videti kako Musa dere jarca. Videćete Saudijce sa svitom najboljih svetskih advokata, potpomognuti advokatima Amande Staveley, braće Rubens ali i advokatima prevejanog vuka Mikea Ashleya, koji je verujte mi na reč, spreman na sve. Nije on slučajno postao milijarder.

Jedno je sigurno, Mike Ashley želi da proda klub i želi svih 300 miliona futni. Saudijci su mu najbolja prilika za to, jer mu niko u COVID-19 pandemiji, pa i posle nje neće dati toliki novac.Sada ćemo, nadam se, saznati zašto su Saudijci odbijeni i šta je bio problem u testu vlasnika i direktora?

 

Jedno od ključnih pitanja koja je Premier League postavljala PIF-u je ko će na dnevnoj bazi voditi klub? Kraljevina Saudijska Arabija ili PIF? PIF je de facto dokazao da su odvojeni od Kraljevine Saudijske Arabije i Premier League je dobila garancije direktno od Yasira Al-Rumayyana, da se Kraljevina Saudijska Arabija neće mešati u poslove Newcastle Uniteda. To korumpiranim čelnicima Premier League nije bilo dovoljno.

Piraterija? Saudijci su nizom mera i zakona sve učinili da suzbiju i iskorene pirateriju, ali ni to nije bilo dovoljno čelnicima Premier League.

Poreklo novca? PIF ima novac, to je nesporno. Odakle im novac? Pa, od nafte, to znaju i ptice na grani. Međutim, oni svoj novac pametno ulažu u sve vidove industrije i sve grane društva širom sveta i hteli su svoj novac da ulože u jedan fudbalski klub. Izabrali su naš Newcastle United, izabrali su moj Newcastle United. Želeli su i regiju, Severo-istok Engleske da potpomogno novčano. Međutim, to je Premier League odbila, jer nije želela Princa Mohamada bin Salmana na čelu Newcastle Uniteda, iako joj je rečeno i garantova no da se Princ neće mešati u poslove kluba.

Jednostavno je, čelnici Premier League su dobili ogroman novac od Kataraca (BeIN Sports) da sabotiraju i spreče prodaju Newcastle Uniteda. Veliki novac je bio u igri, jer Katarci drže TV prava za MENA (Middle East and North Africa) teritoriju u koju potpada i Kraljevina Saudijska Arabija i da je prodaja Newcastle Uniteda prošla, Saudijci bi ponudili duplo više novca za TV prava nego Katarci.

U sabotiranju prodaje Newcastle Uniteda Katarcima su svesrdno pomogli i drugi klubovi iz Premier League pre svih Liverpool i Tottenham ali i oba Manchesterska kluba, baš kao i Chelsea i Arsenal, jer ne treba njima još jedan klub koji će ući u TOP 6 i u perspektivi za pet godina biti novi prvak Engleske i biti nova fudbalska velesila.Setimo se samo orkestrirane i plaćene kampanje raznoraznih i takozvanih "boraca" za ljudska prava (Khashoggieva udovica, Gari Kasparov, Amnesty International...) koji su otvoreno agitovali da Premier League odbije prodaju Newcastle Uniteda.

 

Setimo se raznoraznih poslanika u Britanskom parlamentu koji su sramno i otovreno bili protiv ove prodaje Newcastle Uniteda.

Mi navijači Newcastle Uniteda širom sveta ćemo se boriti za naš klub. Do kraja ćemo se boriti da se ovaj slučaj istera do kraja i da sav prljav veš korumpiranih čelnika Premier League izađe na videlo.

Po prvim put posle trinaest godina Mike Asheley ima moju punu podršku da ovo istera do kraja!

Mi smo Newcastle United, mi smo njegova snaga!!!

Toon Toon!!!

KOMENTARIŠI

Trenutno nema komentara za ovu vest.

SLIČNE VESTI