Pod kojim pritiskom pucaju Trajal gume?

I dok se uveliko  završava dosadna reprezentativna pauza, Partizan je zbog mnogo obaveza na domaćoj i međunarodnojsceni našao termin da počne bitku i za treći trofej.

Protivnik crno-belima ili tačnije prva prepreka u takmičenju kojije osvojio najviše u zadnje šest godine, ali i izgubio dva putauzastopno je kruševački Trajal. Ovaj klub je formiran 1933. 70-ih klub preuzima proizvođač guma „Trajal“ i od tada ovaj klubnosi to ime. Zanimljivo je da je predsednik kluba sin Bratislava Gašića, Vladan.

Svoj put u najmasovnijem fudbalskom takmičenju u Srbiji, popularni „Gumari“ su započeli prošlog meseca u pretkolu. Minimalnim rezultatom savladali su zvezdinu filijalu Grafičarana svom terenu. 

Prošle godine su se takmičili u Prvoj ligi Srbije i sa mesta broj15. preselili se u niži rang takmičenja, tačnije „Srpska ligaIstok“. Osvojili su ukupno 35 bodova uz gol razliku od 31:44. Ove sezone cilj im je da se vrate u drugom po rangu klupskogligaškog takmičenja u Srbiji i za sada im ide dobro jer su prvi natabeli sa šest pobeda i duplo manje nerešenih. Uspeli su dapostignu jedanaest, a primili samo dva gola.  Kao domaćin imajutri pobede i dva remija. Kao gosti pak su prvi na tabeli. 

Ovo je prvi put da se ova dva rivala sastaju uopšte.

Partizan biće lišen usluga mnogih igrača koji imaju obavezeprema nacionalnim timovima. Pre svega tu se misli na IzraelcaBibarsa Natha, zatim crnogosrkog tandem Aleksandar Šćekić-Igor Vujačić, kao i oni koji nastupaju za mlađe selekcije kaoNikola Terzić, Marko Milovanović, Samed Baždar…Loša vest je i ta da se Nemanja Jović inficirao koronavirusom i da neko vreme ne može da bude na raspolaganju stručnom štabu. Dobra je ta da se Siniša Saničanin polako vraća u trenažni proces nakon dvonedeljne pauze koje je imao isto kao i njegov mlađani kolega.

Početak utakmice na našoj svetinji zakazan je od 16:30, a prenos utakmice vršiće Arenasport.

KOMENTARIŠI

Trenutno nema komentara za ovu vest.

SLIČNE VESTI