Premijera Partizana kod kuće u ABA ligi

Pozdrav ljudi, kako ste? Nismo se dugo gledali u ovim najavama. Svakako se sezona završila neslavno a i morao sam pisati svoj diplomski rad pa sam zato i prekinuo. No nebitno, idemo na posao. Premijera Željka Obradovića u regionalnoj ligi, ne sa klubom kao što je Panatinaikos ili Makabi nego sa svojim Partizanom. Protivnik je ekipa koja je prošle godine osvojila ABA 2 ligu ekipa Studentskog centra iz Podgorice ili kako se sada zovu SC Derby. Studentski Centar odnosno Derbi odnosno banandžije su razvojni tim ekipe Budućnosti. Slično kao neke druge 2 ekipe. 

Pošto se studenti uglavnom razigravaju za fjučerse iz Morače, većinu ekipe čine mladi momci sa pridodatim iskusnim strancima. Pa da počnemo.

Glavni igrač, udarna igla, šerif, poglavica ove ekipe je Amerikanac Flečer Megi. Opaki šuter visok 193cm koji je pazite sad ovo rekorder NCAA lige po broju postignutih trojki. Dakle postigao ih je više i od Stefa Karija, Džej Džej Redika. Momak trenutno u 2 utakmice šutira 8/13 za 3, a prošle godine je šutirao preko 45% za 3 tokom cele ABA 2 lige. Više nego dovoljan pokazatelj da je pretnja sa linije 6.75. 

Sledeći bitan igrač je bek Amerikanac iz Portorika ili Portorikanac iz Amerike, kako god, Kajl Vinjales. Prekaljeni internacionalac kako vole naši komentatori da kažu, a ja kažem igrač koji se sukljao po ligama Portorika, Litvanije, Estonije, Kipra i slično. Dakle klasičan Amerikanac privatnik koji je došao da uzme pare. Može za 2 (60%) a bogami i za 3 (45.5%), ali takođe i da asistira (13 u 2 meča, 11 protiv Zadra).

Treći bitan igrač je naše zamalo pojačanje u ovom pred Željkovom prelaznom roku a to je Kenan Kamenjaš. Dabl-dabl mašina ABA 2 lige koji je sa Amarom Gegićem činio udarni duo Sarajevskih Sparsa. Sada je član studenata predstavlja opasnost pod košem i na postu. Četvrti stranac je Kanađanin Džastin Edvards. Bek koji se kao i Vinjales sukljao po raznim ligama. Dakle privatnik. Idemo dalje.

Počinjemo sa mladim momcima. To jest pre toga moramo pomenuti i njega. Najstarijeg od svih. Ja sad ne znam da li je, ali verujem da je momak kapiten ove ekipe. 
Ko od vas na fejsu prati Aba troll stranicu zna vrlo dobro Nikolu „prvo pucam trojke pa postavljam pitanja“ Pavličevića. Crnogorski prekaljeni igrač, koji neretko u sezoni  ima i duplo više šutnutih trojki nego dvojki. Ovog igrača bih apostrofirao kao mogućeg trojanskog konja odnosno igrača koji će protiv nas ubaciti veš mašinu, šporet i frižider u naš koš. Dakle boldovanje njegovog imena i zaokruženo crvenom bojom i podvučeno tri puta. Hvala.

Ostatak ekipe čine momci rođeni 1996. godine i mlađi. Svi željni da se dokažu i pokažu a motiv im je svakako i to što će možda jedini put imati priliku da igraju pred najboljim evropskim trenerom svih vremena. Među njima ima i poznatih imena kao što su Milić Starovlah, Aleksa Ilić, Vasilije Baćović a to znaju ovi što su malo pomnije pratili Aba ligu i klupu fjučersa. Ostali momci su uglavnom juniori a njihova imena su: Andrija Slavković, Danilo Ivanović, Viktor Vujisić, Tomislav i Zvonimir Ivšić i Boris Tišma. Dakle mladi i gladni, željni dokazivanja, ali sve su to i naši momci. 

O nama ne znam šta bih rekao. Željko je trener. Igrači su Zek Ledej, Kevin Panter, Alen Smailagić, Jam Madar, Rade Zagorac, Uroš Trifunović, Balša Koprivica, Gregor Glas, Rodions Kuruc, Aleksa Avramović, Dalas Mur, Dušan Miletić i Nemanja Dangubić. To je i više nego dovoljno da znate. E da kupite kartu za utakmicu u subotu. Najbolji trener evrope je i trener vašeg kluba dragi moji Grobari. Vratio se, rekao je da će se vratiti nekad i vratio se. Dakle kupite kartu, utakmica je u subotu u 19h. Studenti imaju ispit kod profesora košarke, a mi, mi imamo najboljeg trenera na klupi našeg Partizana. 

E i da, podržite i Stanojevića i FK Partizan, ne slušajte šta pričaju jutjuberi. Volite Partizan. Vidimo se u subotu u 19h. Ajmo mi!

KOMENTARIŠI

Trenutno nema komentara za ovu vest.

SLIČNE VESTI