Gazi i vređaj sve oko sebe!

Derbi. Ah, ponovo taj Večiti derbi, 165. ligaški duel dva univerzuma. Danas je nedelja i danas će se igrati derbi. Tamo negde je zapisano da se najveće utakmice, protiv najomraženijih protivnika baš igraju nedeljom, tom krvavom nedeljom. 

Svet je okrutno mesto, a sunce ne greje niti obasjava sve jednakim intezitetom. Treba se izboriti za svoje mesto pod tom istom svetlošću, makar ne birali sredstva za postizanje cilja. Kada je u pitanju Večiti derbi i jednoj i drugoj strani pobeda u istom ne znači samo tri boda, već znači prestiž. Prestiž u svakom smislu te reči. Da bi stigli do prestiža i dugo čekane titule mi moramo da ih pregazimo danas - u punom smislu te reči - PREGAZIMO. Uz dobru igru našeg Partizana, igrači našeg kluba moraju biti spremni na sve. Ukoliko oni budu grubi, mi treba da im polomimo noge. Ukoliko oni krenu u tuču, treba da ih prebijemodo smrti. Početni cilj je pobeda, a krajnji titula.

Naučen sam da ne mrzim nikoga, a da poštujem svakoga – ma kakav god bio. Koliko god zvučalo glupo, treba se voditi svojim osećajima, ako neko zasluži mržnju – mrzi ga, ako poštovanje nije obostrano – ne poštuj ga. 

I da... Svaki savet starijih sam primao k’ znanju. Ili skoro svaki... Nikada nisam želeo da poštujem svakoga i svačiji svačiji „autoritet“.Dakle, autoriteti koje istinsku poštujem su vrlo retki i poprilično su zaslužili moje poštovanje. „Mi smo isti, samo nas boje razlikuju“ i ostale bljutave floskule su totalna budalaština. Ne, ne možemo poštovati protivnika kakav je onaj koji dolazi iz ulice Mateje Kežmana, podno tenka i igra svoje utakmice kao domaćin u Rupi. Da budem iskren u potpunosti, taj njihov klub nikako ne poštujem. Štaviše – istinski ga mrzim, baš onako iz dna duše. Nemojte misliti da je moja ljubav prema Partizanu manja od mržnje prema njima, ali nije ni puno manjeg inteziteta od ljubavi. 

Ugledajući se na odnos i beskrupuloznost Batice Mirkovića, Srđe Kneževića, Žuke, Evertona i svih ostalih koji nisu nikada imali milosti prema njihovim crveno-belim kostima – naši igrači moraju izaći sa tim stavom na teren. Derbi se drugačije ne dobija. 

Razmišljaljući na koji način bih mogao da završim ovaj tekst sam se dosetio stihova legendarnog pank benda „Cepeni ćunci“, idealnih za ovaj tekst.

„Fudbal, ludilo u krvi
Fudbal, energija izlazi iz tebe
Stadion, ti ziviš samo za njega
Gazi i vređaj sve oko sebe! “

MELJI, GAZI, OTIMAJ, KIDAJ, DOMINIRAJ!

 

KOMENTARIŠI

Trenutno nema komentara za ovu vest.

SLIČNE VESTI