Danas na meniju: It’s a derby day

Savladan je lako Anortozis i pokazalo se da pauza nije uticala previše na naše momke. Tako spremni i dominantni dočekuju utakmicu koju čekamo svi mi kojima je crno-bela ili crveno-bela boja u krvi – Večiti derbi.

Novost posle tri derbije bez publike, tačnije nakon onog polufinala u junu 2020. je povratak iste na tribine i svakako nezaobilazni dolazak turista i ljubitelja fudbala sa raznih meridijana sveta da posmatraju najveću fudbalsku srpsku svetkovinu. 

Ovo će biti Večiti derbi broj 165. u prvenstvenim okvirima, a ukupno ih je bilo 203. do sada, onih zvaničnih i 55. u ostalom obliku (turnirski, prijateljski itd.). U njima je Partizan slavio na 47 utakmica, naš večiti rival na 65, a 62 su bili završeni bez pobednika. Gol razlika iznosi 229:197. Na JNA Partizan je obradovao svoje navijače u 31 utakmici, klub sa „Rajka Mitića“ 24 puta, a nerešenih je bilo 26 duela. Ovde Partizan ima gol razliku 106:98.

Gorke osećaje bude poslednje tri utakmice, tačnije od dolaska Aleksandara Stanojevića na klupu, Partizan ne zna za pobedu u ovim mečevima. Na njegovom povratku odigrano je nerešeno 1:1, dok je kasnije u drugom delu prvenstva zabeležen poraz, a isto lošu uspomenu ostavlja i onaj iz finala Kupa kada smo izgubili nakon lošeg izvođenja penala. U ostalih sedam, klub u crveno-belom se radovao samo jednom i to 25. aprila 2019. kada je sa 2-1 na svom terenu savladao crno-bele. Ostalo je 3 pobede za Partizan i tri remi ishoda.

U poslednjih deset prvenstenih duela u Hramu fudbala Partizan je dolazio do pobede u pet duela, klub iz Ljutice Bogdana dva puta, a tri meča su bila završena bez pobednika. Gol razlika u ovim duelima je 11:7.

Ovu sezonu su započeli nerešeno u duelu sa Vojvodinom, dok su nakon toga nanizali šest pobeda. U klub su im ovog leta došli Aleksandar Dragović, Nenad Krstičić, Loris Dioni i Rišairo Živković, a napustili su ga Nemanja Milunović, Diego Falćineli, Erik Jirka, Željko Gavrić i Nikola Krstović.

Što se tiče Partizana, još od prvog kola suvereno vlada prvenstvom. Ostvareno je sedam pobeda u nizu, od čega pet su završavane sa četiri gola u mreži protvnika, jedna sa tri i jedna sa dva. Primljeno je samo dva gola u Novom Pazaru i u Kragujevcu. Sve ovo dovoljno je da nam naš večiti rival gleda u leđa do danas, a nadam se i do kraja prvenstva. Ovim Partizan ima najbolji gol razliku u ligi.

Za оvaj meč nedostajaće Danilo Pantić, još uvek nije poznat status oko Sejduba Sume, dok znak upitnik stoji kraj imena najboljeg strelca ove sezone, Rikarda Gomeša koji ima sitnu povredu nakon duela na Kipru. 

Čast da deli pravdu na ovoj utakmici dobio je Novak Simović iz Lovćenca. On je prošle godine sudio obe prvenstvene utakmice. Pomoćnici će mu biti njegov rođeni brat Miloš i Nikola Đorović. Srđan Jovanović koji je sudio finale Kupa u maju, je zadužen zaVAR sobu. Utakmica počinje od 18:00, a prenos će biti na Arenisport, ali i pored toga što su karte mnogo poskupljene za ovaj meč bilo bi lepo da prisustvujete na JNA, kao i na svakoj utakmici koja se igra na našem stadionu, jer jedino uz našu i vašu podršku Partizan može da vrati šampionski pehar u Humsku 1!

KOMENTARIŠI

Trenutno nema komentara za ovu vest.

SLIČNE VESTI