Balša Koprivica se vratio u Partizan

Balša je visok dvestašesnaest centimetara i rođen 1. maja 2000. godine.Na ovogodišnjem NBA draftu je izabran kao 57. pik od strane Šarlota, odakle odmah trejdovan u Detroit Pistons. Za Detroit je odigrao letnju ligu ovog leta.

Od 2019. godine, Balša Koprivica je bio student Univerziteta "Florida Stejt", a nakon dve sezone u NCAA i igranja u NBA letnjoj ligi, Balša će svoju seniorsku karijeru započeti u Partizanu. 

Pa da počnemo sa njegovom dosadašnjom koledž karijerom. 

U svojoj prvoj sezoni je beležio prosečno 5 poena, 2 skoka za 10 minuta na terenu. Tokom sezone 2020/2021 je prosečno beležio 9 poena, 5 skoka i jednu blokadu za 20 minuta na terenu.

Najveća snaga Balše se nalazi u njegovim dugačkim rukama. Sjajno to koristi. Koprivica je sjajan blokator šuteva, koristeći i svoj dugi raspon ruku da zasmeta protivniku pri šutu ili da mu blokira šut. Takođe je aktivan prilikom skoka. Zahvaljući svojim dugim rukama može da odbrani pik-end-rol ili da odigra dobru odbranu protiv plejmejkera ako ostane na njemu posle pik-end-rola. Ima veoma dobar osećaj za igru.

Zbog svoje visine, brzine i borbenosti ima šansu da postane jedan od boljih defanzivaca.

Najbolje se u napadu snalazi u igri pik-end-rol, zbog toga igrač koji ga čuva mora biti uvek u pripravnosti da on može da odigra pik-end-rol. Posle pik-end-rola se okreće prema košu i čeka loptu od igrača. Protivničke ekipe sa sporim centrima će imati dosta problema kada u petorci budu bili igrači kao što je Yam. Veoma se dobro kreće za svoju građu. Njegova veličina će praviti razliku na oba kraja terena

Zbog svog lošeg šuta ne može da širi reket, zato što sve poene postiže iz reketa. Ne šutira za tri poena. To jest za dve godine na koledžu nije šutno nijednom za tri.. Postiže poene samo iz pika ili kada uhvati skok u napadu pa zakuca. Nema izgrađenuigru na postu i mogao bi da se muči da postigne poene bez pasa.

Koprivica nije jedan od boljih izvođača slobodnih bacanja. Na fakultetu mu je prosek oko 65%. Moraće da dosta popravi šut da bi bio mnogo opasniji u napadu. 

Kada se sve ovo pogleda vidi se da će Balša biti dobro pojačanje. Ali je trenutno nije dovoljno dobar da bi bio prvi centar. Ugovor je potpisan na 3 godine, tako da sam siguran da će Željko Obradović napraviti od njega do kraja ugovora prvog centra.

KOMENTARIŠI

Trenutno nema komentara za ovu vest.

SLIČNE VESTI